Innlegg BmOnline » 19 Feb 2019 10:39 am
Vindmølleparkene i Norge- en tragedie!
Å sloss mot vindmøller er intet nytt fenomen- forskjellen nå er at de spretter opp som "paddehatter" les "nye landsmenn" over hele landet.
Nå er det nesten ikke en dag uten at en av disse bortreiste salgskonsulentene sydpå nedringer oss om "billig" vind-møllestrøm. Snakk om galskap. Bare søppel som forpester vår fauna og dreper tusenvis av fugler.
Hvor er DYRE-Miljøvern-organisasjonene nå? Har de fått billig strøm for å holde smella??
Her skriver Espen om tildragelsen vindmøller- som viser helt klart at dette er et tasken-spill. Null lønnsomt!!
http://espensirnes.blogspot.com/2016/03 ... utikk.html
En bil som kjørte ned fra Riksgrensen på tur til Narvik, plukket opp ei ørn som hadde blitt svimeslått av ei vindmølle på fjellet der vindmølleparken er etablert. Bilden stoppet opp og tok ørna inn i bilen, men etter 4 min begynte ørna å våkne til liv og de måtte bare stoppe og slippe ørna ut. Den tok til vingene straks etterpå. Så disse vindmøllene skulle vært fjernet pr. omgående.
NVE om den meget farlige drivhusgassen SF6SF6, svovelheksafluorid, er en av de sterkeste klimagassene vi kjenner, med et globalt oppvarmingspotensial som er 23500 ganger høyere enn CO2. Samtidig har SF6 elektriske egenskaper som gjør den enestående som isolasjon- og brytermedium i kompakte gassisolerte bryteranlegg (GIS-anlegg). På grunn av de elektriske egenskaper er SF6 dominerende for GIS-anlegg på høyere spenningsnivå.
Økende fokus på klimavennlige løsninger har ført til at flere produsenter nå begynner å tilby løsninger uten SF6 opp til spenningsnivå på 132 kV. Sommeren 2019 engasjerte NVE to studenter til å undersøke alternativene til bruken av SF6. Studentrapporten presenterer og beskriver de ulike alternativene som finnes i dag.
Rapporten viser at det i dag finnes kommersielle alternativer uten SF6 for GIS-anlegg med spenningsnivå opp til 145 kV. Dette var ikke tilfelle for bare få år siden, og viser at den teknologiske utviklingen skjer raskt. NVE opplever i tillegg at interessen for alternativer til SF6 øker blant anleggseiere. I 2019 har flere aktører søkt konsesjon eller startet bygging av GIS-anlegg uten SF6 på spenningsnivå opp til 145 kV.