Sparebank1 la ned på Opeid i Hamarøy

Forumregler
Stortinget hevder at vi har et demokrati i dette landet. Men sannheten er at vi har et parti-diktatur.
Idet samtlige folkevalgte har deltatt i en forbrytelse så rammes de av Straffelovens §§ 83 og 330. Ingen vei utenom RIKSRETT!

Skriv et svar


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Hvis du vil legge ved filer, må du fylle ut feltene under.

Utvid visningen Emne: Sparebank1 la ned på Opeid i Hamarøy

Bankene får påpakning om RETT kundeservice

Innlegg Ronny Rohmann » Fre Apr 07, 2023 8:13 am

Pål Mellem

Fra i dag, 1. oktober 2022, må alle banker tilby løsninger for uttak og innskudd av kontanter. Den nye loven som trer i kraft fra 1. oktober presiserer hvem og hva kravene om kontanttjenester gjelder for.
Av Romy Rohmann.
Alle banker har plikt til å ha løsninger som gir bankens kunder rett til innskudd og uttak av kontanter.
Bankene har en plikt til å tilby kontanttjenester. Kravene som fra 1.oktober blir innført, fjerner all tvil. Bankene må enten selv tilby kontanttjenestene eller delta i fellesløsninger som for eksempel «Kontanttjenester i butikk».
Tidligere het det at «banker skal i samsvar med kundenes forventninger og behov, motta kontanter fra kundene og gjøre innskudd tilgjengelig for kundene i form av kontanter» – dette førte til at en del banker definerte det slik at deres kunder ikke hadde forventninger og behov for kontanttjenester.
Nå er all tvil ryddet av veien.
https://www.regjeringen.no/.../forskrif ... id2907346/
Ikke nok med denne presiseringen så sendte regjeringen den 1.september ut et forslag om styrking av retten til kontant betaling.
I pressemeldingen fra regjeringen står det:
Det er behov for å klargjøre reglene og styrke forbrukerens rett til kontant betaling. Kontantkrisen som oppsto i forkant av 17. mai i år, viste at kontant betaling også må ivaretas av beredskapshensyn, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).
I forslaget som regjeringen i dag sender på høring, skal forbrukeren ha rett til å betale med kontanter i alle betjente faste forretningslokaler der næringsdrivende selger varer eller tjenester til forbrukere.
De gjeldende reglene i finansavtaleloven er uklare når det gjelder i hvilke betalingssituasjoner forbrukeren har rett til å betale med kontanter.
Forventningen om å kunne betale med kontanter er sterkest når en vare eller tjeneste selges i et fysisk salgslokale. Slik handel bør være tilgjengelig for alle, også for dem som ikke kan eller ønsker å bruke andre løsninger. Likevel opplever man stadig oftere at butikker ikke tar imot kontanter. Det ønsker regjeringen å gjøre noe med, sier Mehl.
Dokumentet ligger her: https://www.regjeringen.no/.../horing-s ... id2914033/
Høringsfristen er satt til 19. desember 2022.
For oss kontantbrukere er dette en seier og jeg oppfordrer alle til å sende inn høringssvar.Jeg vil også minne om organisasjonene Ja til kontanter som vi har skrevet om tidligere her på Steigan.no den 14. august 2022

Re: Sparebank1 la ned på Opeid i Hamarøy

Innlegg Bank kunde » Lør Mai 14, 2022 7:27 pm

Ja, i dag- flere år etter at Sing bygde ny butikk på Opeid, så går forretningen så det suser.

Ja, det er begredelige greier man er vitne til i bygda Opeid på Hamarøy. Det er i dag elendig med infra strukturen- spukken asfalt og telehiv pluss mva-.

Oh i disse løgnaktige koronatider-hvor de har satt giftige vaksiner på folk, så må man virkelig lure på hvem som har fått rottegift og hvem som har fått placebo??

Det har alltid daua folk, men nå stuper de om i søkk og kav.. Kanskje Bankene også har fått den samme sykdommen? Ser slett ikke værre ut slik de holder på å plager sine kunder slik at de ikke kan få sendt hverken penger eller betalt varer og tjenester på nett? Og hva er det de gjør? Jo, de stenger av utenlandsbetaling med den forklaringen at det er kriminelle som skal motta pengene. Ser dere nå hvor gale de er? De sier faktisk at den Iban adressen er fobundet med scam, dvs tvilsom. Men det stemmer slett ikke. At det kan finnes, det vet vi, men å generelt stenge ned utenlands betaling pga EN hendelse er jo ikke klokt. Slutt med dette tullet- både Sparebank1 Nord, DNB og S-Banken- skjerp dere, fordi det er dere som er kriminelle når dere slår alle under en kam! Det er kundens rettigheter dere skal ivareta- og nå må dere skjerpe dere. Kunden er det dere skal bry dere om, ikke en data knott som ikke vet hva er godt-.

Sparebank1 la ned på Opeid i Hamarøy

Innlegg BmOnline » Man Okt 19, 2020 11:03 am

NETT_Kuldeep_Singh_xx.jpg
K Singh sa opp sin forbindelse med Sparebank1 Nord Norge. Ja, det samme hadde jeg gjort.


Bank uten tro på distriktene?

Kuldeep Singh har vært trofast kunde i Spare Bank1 Nord-Norge i 30 år. Han kan vise til solid drift, har aldri misligholdt lånene sine. Likevel vendte banken tommelen ned når han nå vil bygge ny og større butikk på Oppeid.
–Det er ikke et lønnsomt prosjekt, svarte banken til prosjektplanene.

lokalavisa@nord-salten.no Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 12. februar, 2015 klokken 22:00

I dag er butikken til Singh i full drift med kjempeomsetning. Skam til Spare Bank1 Nord-Norge! Det er et meget lønnsomt prosjekt viser det seg.

Dermed har kjøpmannen og investoren på Oppeid kuttet alle sine forbindelser til Spare Bank1 Nord- Norge, som ironisk nok har sin lokale filial rett over veien for Spar på Oppeid. DNB har troen på investeringen og har gitt Singh lån på 30 millioner som gjør at prosjektet kan settes i gang rett etter påske.

http://www.nord-salten.no/no/nordsalten ... 9056853003

Som om ikke dette var nok, så har Sparebank1 Nord Norge nå fjernet minibanken på Opeid. Er de gode i knollen??
Og dette har skjedd uten at det har vært noen debatt om det i noen større grad??

Kanskje K Singh kan få etablert en minibank i sine butikk lokaler fra DNB?


BmOnline

Topp

cron