Frelsesarmeen og Guds Ord

Er du i behov for forbønn, ta kontakt i Jesu navn.
Jeg ber for syke. Dette er i Herrens tjeneste og koster ingen penger.

Jakobs brev 5,15
15 Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt.
16 Bekjenn da syndene for hverandre og be for hverandre, så dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye.
Forumregler
Trenger du forbønn? http://bmonline.no/html/kristendom.html
Du finner meg på skype, Bmonlines eller tlf 41239887

Frelsesarmeen og Guds Ord

UNREAD_POST BmOnline » Søn Mar 28, 2010 1:51 pm

Hvis vi ser på Frelsesarmeen, så ser vi at de har inntatt feil holdninger til Herrens Ord.
På samme viset som Pinsevennene, sier de at Herren er tre personer, enda Bibelen sier at Herren er EN.

Enn videre har Frelsesarmeen tatt en dogme til seg, de sier at de er i ett med Kristi Legeme UTEN dåp. Det er feil, fordi DU må la deg døpe i den Hellige Ånd for å komme inn i dette Legemet, jfr 1. Kor 12.13. Du kan ikke komme inn i dette Legemet UTEN å følge Herrens Ord.

Det er tre EGENSKAPER i EN person, som er rett i følge Bibelen. (Mark 12 28) og Joh 14,7.


Læresetninger i Frelsesarmeen.


1: Vi tror Det gamle og Det nye testamente i Den hellige skrift er inspirert av Gud, og at bare de gir den guddommelige rettesnoren for kristelig tro, lære og liv.

2: Vi tror det er bare én Gud, som er absolutt fullkommen, som har skapt, oppholder og styrer alle ting og er det eneste rette formålet for religiøs tilbedelse.

3: Vi tror det er tre personer i guddommen: Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. De er ett i vesen og like i makt og ære.

4: Vi tror at i Jesu Kristi person er guddommelig og menneskelig natur forent, så han er både virkelig og sann Gud og virkelig og sant menneske.

5: Vi tror de første foreldrene våre ble skapt i en uskyldstilstand, men at de ved ulydigheten sin tapte renheten og lykken. Som en følge av fallet deres er alle mennesker blitt helt igjennom fordervede syndere og således gjenstand for Guds vrede.

6: Vi tror den Herre Jesus Kristus ved sin lidelse og død har tilveiebrakt forsoning for hele verden, så alle som vil, kan bli frelst.

7: Vi tror anger for Gud, tro på vår Herre Jesus Kristus og gjenfødelse ved Den Hellige Ånd er nødvendig for å bli frelst.

8: Vi tror vi blir rettferdiggjort av nåde ved tro på vår Herre Jesus Kristus, og at den som tror, har vitnesbyrdet om det i seg selv.

9: Vi tror en stadig må lyde og tro på Kristus for å forbli frelst.

10: Vi tror alle troende har rett til å bli helliget helt igjennom, og at deres ånd, sjel og legeme kan bli bevart uklanderlige når vår Herre Jesus Kristus kommer.

11: Vi tror sjelen er udødelig, at legemet skal stå opp igjen, at det blir holdt en alminnelig dom ved verdens ende, at de ugudelige går evig fortapt, og at de rettferdige blir evig salige.

http://www.frelsesarmeen.no/pages/side.aspx?nr=9080

Frelsesarmeen tror ikke på dåpen som står i Bibelen, enda dåpen er for å få tilgitt sine synder, og dåpshandlingen i Bibelen er: Jeg døper deg............ i Jesu Kristi navn, til syndenes forlatelse, Amen! Ap Gj 2,38. Slik at de kunne motta den Hellige Ånds gave og få ta del i Guds Rike.


APG 1 Løftet om Den hellige ånd

I min første bok, gode Teofilos, skrev jeg om alt det Jesus gjorde og lærte, fra han begynte 2 og helt til den dagen han ble tatt opp til himmelen. Da hadde han ved Den hellige ånd gitt sine befalinger til de apostler han hadde utvalgt. 3 Etter å ha lidd døden, sto han levende fram for dem med mange klare bevis på at han levde: I førti dager viste han seg for dem og talte om det som hører Guds rike til. 4 En gang han spiste sammen med dem, sa han: «Dere skal ikke forlate Jerusalem, men vente på det som Far har lovet, det som dere har hørt av meg. 5 For Johannes døpte med vann, men dere skal om noen få dager bli døpt med Den hellige ånd.»

Ap. Gj. 19: Mens Apollos var i Korint, reiste Paulus gjennom innlandet og kom til Efesos. Der møtte han noen disipler 2 og spurte dem: «Fikk dere Den hellige ånd da dere kom til tro?» De svarte: «Vi har ikke engang hørt at det er noen Hellig Ånd.» 3 «Hva slags dåp er dere døpt med da?» spurte han. «Johannes-dåpen» svarte de. 4 Da sa Paulus: «Johannes døpte med en dåp til omvendelse og sa til folket at de skulle tro på ham som kom etter ham; det er Jesus.» 5 Etter å ha hørt dette, lot de seg døpe til Herren Jesu navn. 6 Og da Paulus la hendene på dem, kom Den hellige ånd over dem. De talte i tunger, og de talte profetisk. 7 Det var omkring tolv menn i alt.

Dåp
Frelsesarmeen er ikke-sakramental og praktiserer ikke en fysisk dåpshandling. Den personlige omvendelsen og det livsforvandlende gudsmøtet er sentralt for Frelsesarmeen, og at mennesket gjennom dette «dør med Kristus, oppstår med ham» og blir ett med hans legeme. Fokuset ligger på «å bli frelst». Dette kan skje hvor som helst og når som helst med hvem som helst som søker Gud og som tror og bekjenner. I gudstjenestene våre inviteres mennesker fram til botsbenken for å ta imot frelsen. Gud møter mennesket og Foto: Carina Eide Øyan mennesket møter Gud uavhengig av ytre symboler. Vi tror at dåp ikke er avgjørende for frelse og at Gud ikke har gjort seg avhengig symboler for å handle med mennesket. Vi tror at Kristus er det eneste sanne sakrament og at Jesus døper med Hellig Ånd og ild. Vi erfarer at Guds kraft til frelse er virksom utenfor symbolene. Samtidig erkjenner vi selvsagt at dåpen kan være viktig for mange, som en av mange kanaler Gud kan handle igjennom. Frelsesarmeen ble startet som en økumenisk bevegelse der alle kristne, uansett teologi og sakramentsyn skulle kunne arbeide for å vise Guds kjærlighet i handling. Gjennom årene har Frelsesarmeen blitt registret som kirkesamfunn i de aller fleste land i verden og sommeren 2005 ble det slik også i Norge, Island og Færøyene. Frelsesarmeen har barnevelsignelse og konfirmasjon.

Hentet fra frelsesarmeen.no
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2521
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til BmOnlines kristendomsforum

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron