Putin i Kreml er Sefardejøde

Putin i Kreml er Sefardejøde

UNREAD_POST BmOnline » Man Aug 08, 2016 8:22 pm

Sefarder

Store norske leksikon Religion og filosofi Verdensreligioner Jødedom

Uttale sef 'arder
Etymologi av hebr. Sefarad Også kjent som sefaradim eller sefardiske jøder

Sefarder, serfardiske jøder, i snever betydning betegnelsen på etterkommere av jøder som ble fordrevet fra Spania og Portugal i 1490-årene og som slo seg ned i Nord-Afrika, Italia, Balkanlandene og Tyrkia, noen også i Vest-Europa, særlig Nederland. Antallet fordrevne er vanskelig å anslå, tallene varierer fra 100 000 – 300 000. (Navnet Sefarad ble brukt allerede av profeten Obadja (Obad. 1,20) og kan ha betegnet den lydiske byen Sardis, nå Sart i Tyrkia; senere har jødene brukt navnet om Spania.)

Mange tvangskonverterte jøder og deres etterkommere, marranere, fortsatte å praktisere jødiske skikker i skjul, enkelte holdt sin jødiske identitet hemmelig i flere hundre år. Når forholdene igjen ble trygge for jøder, vendte mange tilbake til jødedommen. Mange av de fordrevne og deres etterkommere slapp unna inkvisisjonen ved å utvandre til de nye koloniene i vest, der det også i dag finnes mange sefardiske menigheter. De sefardiske samfunnene på Balkan ble ødelagt av nazistene under 2. verdenskrig.

I videre betydning er sefarder også en betegnelse på alle jøder som praktiserer den sefardiske formen for jødedom; dette innebærer sefardiske versjoner av bønnene, ritualene og tolkingen av den religiøse loven, halakha. Sefardene har også en egen vakker musikktradisjon, som får sitt uttrykk gjennom den liturgiske sangen og religiøse sanger brukt i hjemmet.

I dages Israel og i religiøse sammenhenger inkluderer betegnelsen sefarder også oftest de såkalte mizrahim, fordi deres religiøse tradisjon ligger nærmest opp til den sefardiske, om enn med mange lokale varianter. Grunnet de store forskjellene mellom sefarder og askenaser har Israel to sjefsrabbinere, en askenasisk og en sefardisk.

Etterkommerne etter de opprinnelige sefardene snakket tradisjonelt ladino eller sefardisk (se ladino – språk), med variantene hakitia (med mange arabiske lånord) i de jødiske bosettingene i Nord-Afrika og lusitansk (opprinnelig brukt av sefardene i Portugal og Brasil), som fortsatt er i noe bruk i sefardiske menigheter i Tyrkia og av sefarder av portugisisk/brasiliansk opphav i Israel.

Sefarder (i ordets videre betydning) anslås i dag (2011) å utgjøre rundt 25% av verdens jøder. Blant berømte sefarder i historien kan nevnes filosofen Baruch Spinoza, økonomen David Ricardo, politikeren Benjamin Disraeli og filosofen Jacques Derrida.

Hitlers jødiske soldater.jpg
Hitlers jødiske soldater


På denne videoen kan dere høre om at denne eliten som raljerer og truer vår fred kommer fra eliten i gamle Iran.
Leuren Moret with Darrell Hamamoto, de snakker sammen i mange videoer om Illuminati og New World Order.
I denne videoen får dere høre at V. Putin stammer fra Serfarde jødene.

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... dUJl6aNsMA


Sist flyttet til topp av BmOnline den Man Aug 08, 2016 8:22 pm
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1715
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
URL: bmonline.no

Gå til STALINORGELET CCCP

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron