Arbeide også til innvandrerne?

Arbeide også til innvandrerne?

UNREAD_POST Berge » Ons Jan 19, 2011 11:13 am

Arbeide også til innvandrerne?

I dagsrevyen den 10.09-96 kommer kommunalminister G. Berge med følgende uttalelse. Han ønsker å ta innvandrerne mer på alvor. AP-regjeringen har vært for passiv i sin påvirkning mot næringslivet for at innvandrerne skal få seg arbeide.

Skal Berge innføre trusler mot nordmenn pga AP`s feilslåtte innvandringspolitikk? Så blir det mest interessante i denne sammenhengen, Berge. Hvem skal fortelle bedriftslederne i de norske bedrifter at en innvandrer er bedre skikket enn en nordmann? Skal vi ta en kort innlevelse? Vanlig praksis er jo at de som ikke blir tilbudt noen stilling må gå veien om apparatet som er etablert. Siste instans her er sivilombudsmannen.

Vanlig praksis tilsier at man normalt kun kan få en sak opp på ny hvis frister er brutt, eller at feil i saksgang kan påvises. Sivilombudsmannen får mange saker til behandling, og felles for alle saker er at det stort sett går den veien som sjefen i bedriften vil. Når en tilsetting er gjort etter boka, så nytter det ikke å hete G. Berge for at den skal gjøres om. Derfor nytter det heller ikke å snakke om holdninger, så lenge man prakker holdninger ned over hodet på det norske folkelynnet.

Assimilasjon og integrering er ikke noe du gjør mot folkets vilje. Det lar seg ikke gjennomføre å presse inn flere enn tålegrensen tilsier. Når vi ser de problemene Oslo gryta har fått kan man helt klart si at denne grensen er overskredet for 15 år siden. Etter initiativ fra NHO (Karl Glad) har en gruppe med representanter fra Arbeidsdirektoratet, NHO og HSO sittet sammen 4 mnd i vinter og blitt enige om følgende utvidede tiltak mot arbeidsledighet blant innvandrere. (Næringslivets Ukeavis 22/3-96):

1. En bedrift eller arbeidsgiver som tar inn en innvandrer på praksisplass skal oppnevne en såkalt fadder for vedkommende. En slik praksisplass kan vare inntil 10 måneder, og alle utgifter bedriften får i denne sammenheng blir dekket av staten. Lønn utbetales ikke, men innvandreren vil motta kr 195,- pr. dag fra Arbeidskontoret. (kr 5.000,- pr mnd.)

2. Ved ansettelse av en innvandrer som vikar for en som er permittert, vil bedriften motta kr 13.000,- pr mnd. av staten i inntil 10 måneder.

3. Ved fast ansettelse av en innvandrer vil bedriften eller arbeidsgiveren motta et lønnstilskudd av staten på inntil 75% av lønna de første 6 måneder, deretter 40% av lønna i ytterligere 6 måneder.

Som en vil se er dette et særdeles fristende tilbud for bedifter eller arbeidsgivere. De kan faktisk begynne praksisplass ordningen i 10 måneder, etterfulgt av vikarplass i 10 måneder, og til slutt fast plass med lønnstilskudd i 1 år. Tilsammen inntil 32 måneder.

Ovennevnte særtiltak og fadderordning ser ut til å være svært lite kjent for folk flest.

Man skulle tro at dette burde gjøres kjent, og gjelde også for arbeidssøkende norsk ungdom, for å unngå forskjellsbehandling, men nei. Det hjalp ikke at lederen for Arbeidssøkerforbundet var sterkt imot dette særtiltak for spesielle grupper av arbeisledige.

Kommunalminister Gunnar Berge har tidligere kommet med fordekte trusler mot bedrifter som viser passitivitet i ansettelse av innvandrere. Norske arbeidssøkende går med dette hårde tider i møte.

Heldigvis er NHO ikke enig med nåværende statsminister Bondevik i samme anliggende.

En liten forskjellsbehandling?
Berge
 

Gå til STALINORGELET CCCP

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron