Livsfarlig palmeolje brukes i maten vår!

Øst- vest- hvem er best, nord og sør dør som før?
Forumregler
Mange tror at Helsevesenet vil oss det beste, men nei ikke nå lenger. Bare se på hva som har skjedd, det er pengene som pleies i stedet for pasientene i verdens rikeste land. EN SKAM!!

Livsfarlig palmeolje brukes i maten vår!

UNREAD_POST BmOnline » Tir Apr 10, 2012 8:37 am

Denne palmeoljen benyttes av bl.a mills. Følg nøye med hva du spiser:

Uten å vite om det spiser hver av oss tre kilo skadelig palmeolje hvert år. - Svært uheldig at produsentene ikke informerer om innholdet i maten, mener ernæringsekspert.

En tur i matbutikken byr på utfordringer dersom du vil unngå helseskadelig palmeolje.

Mange dagligvarer inneholder denne oljen, men det er det ofte umulig å vite fordi palmeoljen deklareres som vegetabilsk olje eller fett i innholdslisten.

Så når vi tror vi kjøper varer med sunn vegetabilsk olje, er det ofte palmeolje de inneholder. Uten å vite om det spiser hver enkelt av oss hvert år i gjennomsnitt nesten tre kilo av den skadelige oljen!

14 av 15 matvareprodusenter FBI har vært i kontakt med benytter palmeolje i produktene sine uten å opplyse om det. Margarinprodusenten Mills bruker for eksempel cirka 7000 tonn palmeolje hvert år.


Hvorfor ikke palmeolje?
Svein Olav Kolset (Foto: Tor Risberg, NRK)

Ernæringsprofessor Svein Olav Kolset kritiserer norske matvareprodusenter.
Foto: Tor Risberg, NRK

Helse- og ernæringseksperter FBI har vært i kontakt med er enige om at den tyktflytende palmeoljen legger seg rundt hjertet og i blodårene.

- Palmeolje øker konsentrasjonen av kolesterol i blodet, noe som igjen kan føre til hjerte- og karsykdom, sier ernæringsprofessor Svein Olav Kolset ved Universitetet i Oslo.

- Derfor er det kritikkverdig at matprodusenter fortsetter å pøse ut produkter med palmeolje, mener han.
Ikke lovbrudd

Loven krever foreløpig ikke merking av palmeolje. Produsentene kan derfor bruke fellesbetegnelsen "vegetabilsk olje" eller "vegetabilsk fett".

- Jeg synes det er svært uheldig at palmeoljen skjuler seg bak denne betegnelsen. Forbrukerne har krav på å få vite at det er palmeolje i matvarene, sier Kolset.
Mange produkter

Her er noen eksempler på matvarer med palmeolje som er deklarert med "vegetabilsk fett" eller "vegetabilsk olje". Informasjonen er hentet inn fra 15 av de store produsentene på det norske markedet som Forbrukerinspektørene har vært i kontakt med. Mengden palmeolje kan variere:

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.6593430
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2531
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til Helsevesenet

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron