Nytt børsfall i New York

Kommunene og Terra gambler med våre midler på børs.
Skal ikke staten sikre våre verdier?
Forumregler
Regjeringen innskrenker banktjenester i bankene. Nå kan du ikke sette inn penger når du selv vil, men når banken vil. De har også kommet med forslag om å avvikle banktjenester i posten. Tenk for noen nazi metoder vi nå begynner å få på "brødskiva".

Nytt børsfall i New York

UNREAD_POST BmOnline » Tor Jun 20, 2013 10:54 pm

De amerikanske børsene er fortsatt preget av de nye signalene som Ben Bernanke kom med på pressekonferansen onsdag. Bildet er fra onsdagens gulvhandel på New York-børsen. Foto: Richard Drew/AP/NTB SCANPIX
Kraftig børsfall i New York

Indeksene endte ned mer enn to prosent torsdag. Markedet er fortsatt fortumlet etter sentralbanksjef Ben Bernankes overraskende uttalelser onsdag.inShare

Share on email Share on print

De amerikanske børsene falt kraftig tilbake torsdag. Markedet ble nok en dag preget av uttalelsene som sentralbanksjef Ben Bernanke kom med på en pressekonferanse etter rentemøtet onsdag. Dessuten tynget også svake jobbtall torsdagens handel.

Alle de tre toneangivende indeksene endte ned mer enn to prosent.

Kan starte nedtrappingen i år
Onsdag besluttet sentralbanken å holde tilbakekjøpene av statsobligasjoner uendret, men opplyste om at de kan trappes ned mot slutten av året og avsluttes helt i 2014.

- Rentekomiteen var mer haukete enn vi hadde forventet, sier økonomene Jan Hatzius og Sven Jari Stehn i Goldman Sachs til CNBC.

Økonomene legger til at «vi tar med oss at vår forventning om at de kvantitative lettelsene vil bli redusert i desember er styrket».

Kan slå tilbake
Strengt tatt betyr nedtrappingen at sentralbanksjefen nå mener det begynner å gå bedre i amerikansk økonomi, noe som i utgangspunktet burde være positivt for aksjemarkedet.

Men forvalter Jason Benowitz i Roosevelt Investment Group minner om at effektene fra nedtrappingen kan komme til å slå tilbake på den økonomiske utviklingen.

- At Fed går mot en mindre stimulerende pengepolitikk fordi økonomien styrkes. Det er i seg selv positivt, men noe av effekten av nedtrappingen er høyere rente på lengre obligasjoner og en styrket dollar. Begge disse tingene kan øke sannsynligheten for forstyrrelser i både rentemarkedet og i fremvoksende økonomier. Disse hendelsene kan påvirke det amerikanske aksjemarkedet, sier Benowitz til Bloomberg.

Store utslag
I Europa falt alle de store indeksene mer enn tre prosent onsdag. I USA har den brede S&P-indeksen nå falt nærmere fire prosent i løpet av de to siste handelsdagene.

- Jeg tror volatilitet blir den nye normalen etter hvert som investorer innen alle aktivaklasser forsøker å prise hvordan verden ser ut uten kvantitative lettelser. Det er ikke noen enkel ting å gjøre, sier Art Hogan i Lazard Capital Markets til Marketwatch.

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2634160.ece
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2531
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til Økonomi

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron