Abraham og sønnen

Her kan det hende at du finner noen gode ord

Moderator: BmOnline

Forumregler
Bibelhenvisninger og salmeversj

Abraham og sønnen

UNREAD_POST BmOnline » Lør Des 08, 2018 7:55 pm

Ismael
Det viste seg at Abraham ikke kunne få barn, og han fikk derfor i stedet sønnen Ismael med Saras egyptiske slavinne Hagar. Sara ble så sjalu at Hagar måtte flykte sammen med sønnen sin. Men Gud lovet Hagar at han ville være med Ismael og gi ham mange etterkommere. Ifølge islam er Abraham gjennom Ismael stamfar til de arabiske folk.

Abraham og Isak
Abraham-IsaakSara kunne stadig ikke få barn. Men en dag kom Gud på besøk, og han lovet at Abraham og Sara skulle få en sønn. Da lo de begge, for de var omkring hundre år gamle. Men de fikk ganske riktig en sønn, og de ga ham navnet Isak. Det er et navn som betyr «latter» på hebraisk.

En tid senere befalte Gud at Abraham skulle ta med seg Isak til fjellet Moria for å ofre ham der. Abraham var lydig mot Gud og bega seg av sted sammen med sønnen. Han bygget et bål, bandt Isak fast til bålet og skulle akkurat til å sette kniven i ham da en engel stoppet ham. Engelen sa da til Abraham at han skulle ofre en vær i stedet.

Det er vanskelig å forstå hvordan historien bare kan la Abraham dra ut i ørkenen, villig til å ofre sønnen sin helt uten protest. Vi får ingen forklaring på det. Men tidligere i fortellingen om Abraham står det at han stolte på Gud, og at det ble regnet ham til rettferdighet.

Kommentar bmo:
Her er forklaringen, Abraham visste at om han drepte sin sønn, på befaling fra Gud, så kunne Gud reise ham opp igjen- fordi intet er umulig for Gud. Det er hva denne hendelsen viser oss, nemlig Abrahams Tro på Guds Ord.


Sist flyttet til topp av BmOnline den Lør Des 08, 2018 7:55 pm
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2341
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til Bibelhenvisninger

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron