Analog fortid – Digital fremtid

Media i Norge formidler for det meste løgn og bedrag til det norske folk. Dem er bekjent av å formidle brød og sirkus. Både i aviser og speiselt i TV. Og denne rollen er de meget bekvemme med?
NRK er steingal med Tv2 hakk i hælene!

Den røde og blå aksen i politikk har nå blitt så like som to dråper vann- og der finnes IKKE noe forskjell på dem, akkurat det samme har skjedd hos pressen. Ingen forskjell på dem. De lyver alle så de tror på det selv.
Avisene får således betalt 12 milliarder kroner pr år- for å sove på jobben, noe de har gjort glatt siden statskuppet den 10. januar, 1940.
viewtopic.php?f=43&t=3292
Forumregler
Drapsforsøket på William Nyggard må få høyere prioritet og oppklares, ja like stor oppmerksomhet som Nokas ranet.

Analog fortid – Digital fremtid

UNREAD_POST Thorbjørn Andersen » Tor Nov 03, 2016 12:14 am

Analog fortid – Digital fremtid.

Den teknologiske utvikling – også innenfor avisproduksjon – har vært enorm!
REDAKTØR Øivind Kvitnes i Halden Arbeiderblad, beskrev utviklingen på en tankevekkende måte allerede 7. mars 2015. Kanskje med et lite snev av nostalgi? Jeg kjente meg i hvert fall litt igjen. For innenfor treforedlingsindustrien har den samme utvikling også vært nærmest eksplosiv. (Min erfaring - både fra Saugbrugs i Halden, og Borregaard i Sarpsborg – er bakgrunnen for den påstanden). Styring av prosesser i industrien – fra analog- til digitalteknikk – har blitt mer og mer vanlig i senere tid.
DAVID ALEKSANDERSEN, daglig lederi Smart Simulation AS – beskrev dette særdeles godt i en artikkel tidlig på 2016-tallet. ”En ny industriell revolusjon” kunne leses i lokalavisen Halden Arbeiderblad, allerede 19. februar.
DIGITALISERING innebærer forandringer også på mange andre områder. Bare tenk etter.
AUTOMATISERING, generelt – hva kan det bety med tanke på arbeidsplasser? Ofte blir det færre - nettopp fordi avansert teknologi kan erstatte mennesker. Og, hva så?
ARBEIDSLØSHET – er derfor mulig. Og ordet ”arbeidsløshet” skremmer sikkert mange. Ja, kanskje de fleste. Så, hvorfor ikke heller bruke ordet ARBEIDSFRIHET?
DISKUSJON omkring hva dette i praksis vil kunne innebære og medføre, mener jeg er aktuell politikk i dagens og morgendagens situasjon - og også enda videre fremover. for vi lever IKKE av arbeidsplasser – men av vareproduksjonen. Dessuten ytelse av tjenester for hverandre.
STIKKORD I den sammenheng er også derfor ”mentalitetsforandring”, og ny ”tenkemåte”.
FRIHET – er også et ord, som i en tid med totalitær tenkning må opp til debatt, fordi dette, og også ordet ”demokratisering” - har blitt mer eller mindre misbrukt i lang tid. (Det har nå blitt så mye ”demokrati” – at tiden blir mer og mer moden for ropet etter en ”sterk” mann eller ”sterk” kvinne til å rydde opp i alt vrøvlet). Altså, en diktator. Det er totalitært tankegods, og en særdeles dårlig løsning - etter min mening. Finn på noe bedre!
DERFOR vil det være fornuftig å ta utgangspunkt i Grunnloven og dens retningslinjer. (Man skal huske på at våre forfedre var kloke individer – i motsetning til for eksempel vår tids villfarne makt, og herskesyke mennesker). Mon tro hva forfedrene har tenkt, etter i årevis å ha betraktet hva som har skjedd. De har neppe ligget rolig i sine graver – men rotert. Hurtig!
OPPFORDRINGEN - om å bruke sunn fornuft - går til alle – men kanskje først og fremst til arbeidslivets egne aktører. For det er disse som i første rekke vil føle problemet på kroppen ved nevnte forandring. For nødvendig omstilling kommer vi neppe utenom, noen av oss.
DESSUTEN mener jeg at det er på høy tid at man ikke blander – men klargjør forskjellen mellom begrepene Stat og Samfunn. For betydningen er slett ikke den samme.

FORVIRRING omkring ord og uttrykk, er det mer enn nok av, og bare øker den samme forvirring ytterligere. Derfor må de nevnte punkter klargjøres i tiden som ligger foran oss. Kanskje nå foran det særdeles viktige valget til Stortinget i 2017?

NYTENKNING må til, under alle omstendigheter. Den påstanden mener jeg må være innlysende for oss alle - spesielt hvis man ser seg omkring og betrakter tidens faktiske situasjon. MEN egentlig har vel behovet vært der lenge. Senere tids hendelser har imidlertid bare fremskyndet nødvendig nytenkning.

PROBLEMET rundt omkring oss, har etter hvert kommet til syne også her i Norge. Ikke vet jeg hva hun nøyaktig hadde i tankene, men Konserndirektør Kristin Skogen Lund skrev for noen år siden artikkelen ”Ta modige valg”. (Aftenposten, 12. 10. 2012). Der skrev hun blant annet følgende: ”Opp gjennom min arbeidskarriere har jeg møtt flere mennesker som nettopp har turt å stille spørsmål ved etablerte sannheter og utfordre det bestående”.

NÆRINGSLIVET - er etter min oppfatning nettopp stedet hvor tidsaktuelle reformer, omstillinger og nytenkning må finne sted, og dermed utfordre det bestående. Oppmuntrende var det derfor å lese uttalelsen fra nestleder i NITO, Østfold, Beate Andersen: Vi ingeniører vil være med å skape fremtidens jobber. (Fredriksstad Blad, 21. 10. 2016).
BEDRFTSDEMOKRATIET må utvikles til et samarbeidsorgan, som kan bygge bro mellom ansatte, eiere og ledelse. Problemet – det STORE problemet – er hvordan politikere og byråkrater kommer til å reagere. MEN – trenger vi disse, etter hvert, alt for mange?


Thorbjørn Andersen. Halden.

Kommentar bmo:

Ja, Thorbjørn, takk for innlegget. Hvis der var noen som skulle vært fjernet, sparket oppsagt, så var det nettopp slike nolldusser som bidro med å nedlegge Posten, Televerket, Luftfartsverket, hvor disse byråkrater og politikere var dem som skulle vært sparket på dagen! Randi Flesland fikk sparken i Luftfartsverket, osv- men skulle jo aldri vært tilsatt. Mange flyveledere skulle aldri vært tilsatt på Røyken. Mange ting skjedde i 1993 for at megga G H B skulle ha Norge med i EU. Det er bare å notere seg.
Thorbjørn Andersen
 

Gå til Media løgnhalsene

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 11 gjester

cron