Åslaug Haga har gått seg fast

Det nye babelske tårnet og forrvirring, EU!
Det var to stemmer for lite for å innføre EØS ved voteringen
http://bmonline.no/html/votering.html Merk dere at Russland la ned sin union og opprettet en ny union, les EU.
Hele EU vil kollapse, et avtalt spill for å ødelegge landenes økonomi, jfr innføringen av det globale helvetet til globalistene.

Moderator: BmOnline

Forumregler
Det var to stemmer for lite for å innføre EØS ved voteringen i 1992.
http://bmonline.no/html/votering.html

Admin

Åslaug Haga har gått seg fast

UNREAD_POST BmOnline » Lør Nov 28, 2009 9:13 pm

Åslaug Haga har gjort forskjellig i forbindelse med EU, MAI avtalen og globalisering.

Nå har hun fått betenkeligheter etter det som hun har vært med på å gjøre imot Mor Norge, la oss si at hun ikke har hørt om musevisa og EU-fella?:

- Må ta tenkepause

Åslaug Haga tror ikke det hadde blitt noen EØS-avtale i 1992, dersom det hadde ligget i kortene at Norge skulle miste kontrollen med vannkraften.

– Nasjonal kontroll over naturressursene, gjennom lokalt og nasjonalt offentlig eierskap, er avgjørende viktig for Norge. Dagens dom i EFTA-domstolen er så alvorlig at den rokker ved grunnlaget for inngåelsen av EØS-avtalen, sier Haga til NTB.

Hun mener norske myndigheter nå må ta seg en tenkepause og at regjeringen skal gå i bred dialog med Stortinget om den videre håndteringen av saken.

Konkurranse framfor alt

– Denne dommen viser hvordan konkurranseretten overgår alle andre hensyn i EU-systemet. Det er trist at vi skal ha et avtaleverk som rammer så sentrale nasjonale verdier, sier Haga.

Det første nå blir å håndtere den akutte situasjonen som følger av dommen, deretter vurdere hele EØS-ordningen. Haga understreker at hun uttaler seg som partileder i Sp og ikke på vegne av den samlede regjeringen.

– Den rødgrønne regjeringen baserer seg på EØS-avtalen, og det grunnlaget aksepterer Sp. Men dette vil bidra til å øke intensiteten i debatten om hvorvidt Norge egentlig er tjent med EØS-avtalen, sier Haga.

Norsk kontroll

Da EØS-avtalen ble inngått, var det avgjørende for Norge å beholde reglene som sikrer et sterkt offentlig eierskap til vannkraftressursene, gjennom hjemfall av kraftverk. Denne ordningen sier at kraftverk med en stor privat eierandel blir overført til staten uten kompensasjon etter 60 års drift.

– Dagens dom er et eksempel på at EØS-avtalen stadig griper inn på nye områder, noe som bør føre til en diskusjon i Norge rundt EØS. Hadde EU utfordret eierskapet til vannkraftverkene ved avtalens inngåelse, ville det neppe blitt tilstrekkelig flertall for EØS-avtalen i Stortinget, sier Haga.

http://www.nationen.no/eu_wto/article2847136.ece


BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2276
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til EU og EØS

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron