Stortinget overfører makt til EU uten å følge Grunnloven i N

Det nye babelske tårnet og forrvirring, EU!
Det var to stemmer for lite for å innføre EØS ved voteringen
http://bmonline.no/html/votering.html Merk dere at Russland la ned sin union og opprettet en ny union, les EU.
Hele EU vil kollapse, et avtalt spill for å ødelegge landenes økonomi, jfr innføringen av det globale helvetet til globalistene.

Moderator: BmOnline

Forumregler
Det var to stemmer for lite for å innføre EØS ved voteringen i 1992.
http://bmonline.no/html/votering.html

Admin

Stortinget overfører makt til EU uten å følge Grunnloven i N

UNREAD_POST BmOnline » Søn Mai 26, 2013 7:59 am

Stortinget overfører makt til EU uten å følge Grunnloven

Vil ha Stortinget til å følge Grunnloven i EU-saker
Stortinget har begynt å overføre makt til EU uten å følge Grunnlovens strenge paragraf om slikt. Senest tirsdag drøftet utenriksminister Espen Barth Eide å legge norsk bankvesen under EUs banktilsyn.


Se hva Lundteigen i SP sier, men er det ikke flertall i folket mot EU?? Hvordan kan vi ha et demokrati i Norge, hvis det er et JA til EU på Stortinget?

Strid om Stortingets respekt for Grunnloven ved overføring av makt til EU: - Stortingsflertallet definerer spillereglene, sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen. Foto: NTB scanpix.

Russefangen A. Mercel- er også for EU, men tyskere flest er imot. Altså er EU et USSR RUS prosjekt.

Angela Merkel.jpg
Her ser dere A. Merkel som ung russefange i DDR


http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/0 ... i-eu-saker

– Stortinget følger ikke Grunnlovens paragraf 93 når de overfører suverenitet til EU- og EØS-organer.

Det skriver jus-forsker Eirik Holmøyvik i en artikkel i Nytt Norsk Tidsskrift hvor han advarer mot en utglidende praksis blant landets lovgivere. Artikkelen gir nå gjenlyd på Løvebakken.

Paragraf 93 tillater Stortinget å overføre suverenitet til utenlandske organer - på avgrensede områder. Men da kreves det trefjerdedels flertall og at minst to av tre stortingsrepresentanter er til stede under avstemningen.

Stortinget har likevel begynt å overføre myndighet til EU- og EØS-organer uten å bruke §93.


Kommentar bmo:
Merk dere at Eu er et russisk kadaver- og folket får ikke opp gluggene fordi de ikke ser at det er europabevegelsens stortingsgruppe, altså en russisk føderasjon som sitter på tinget, og trikser med faktum. Og derfor VIL ingen av dagens parti ha det spøtt og si. Dvs vi er blitt lurt!!

HVOR lenge skal FOLKET sove?

Les om Holmøyviks varsko: – Stortinget undergraver Grunnloven
Kjapp overføring av makt til EU

– Artikkelen har vært en vekker for oss når det gjelder å få tydelige og prinsipielle holdninger når vi skal vedta å overføre makt til utenlandske organer.

Det sier Senterpartiets stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen til ABC Nyheter.

- Den fører nå til at spørsmålet om Stortingets praksis ved overføring av makt til EU, blir tatt opp på høyeste hold i Senterpartiet, fortsetter Lundteigen, som er 1. nestleder i Stortinget kontroll- og konstitusjonskomite.

Også EØS-motstanderne i Senterpartiet og SV har vært med på vedtak om å gi EU- og EØS-organer utøvende og dømmende makt i Norge, uten å følge Grunnlovens paragraf 93.

I den oppsiktsvekkende artikkelen dokumenterer jus-forsker Holmøyvik at Stortinget har droppet dette.

Spørsmålet kommer opp på stadig nye områder der Norge vurderer å underlegge seg EU-organer. Senest tirsdag diskuterte utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i Brussel norsk deltakelse i EUs banktilsynsorganer.

Det kan medføre overføring av makt på et svært så viktig samfunnsområde.

Les også: Advarte Støre mot å gi EU lillefingeren
– Paragraf 93 ingen selvfølge

– Paragraf 93 i Grunnloven har vært lite diskutert, vedgår også SVs medlem i kontroll- og konstitusjonskomité, Hallgeir H. Langeland, overfor ABC Nyheter.

– Framover bør det rettes større oppmerksomhet mot dette. Hvis Stortinget skal gjøre noe som er i konflikt med paragraf 93, må vi gjøre med vitende og vilje. Regjeringa må fokusere på det spørsmålet i sine forslag, sier Langeland.

– Så SV mener ikke at kravene i paragraf 93 skal brukes i alle saker som dreier seg om å avgi suverenitet?

– Paragraf 93 må heretter omtales og problematiseres i enhver konkret sak der dette er aktuelt. Så skal jeg trekke konklusjonen om den skal aktiviseres.
Frp i tenkeboksen

– Jeg har lest at dette blir hevdet. Men dette er en komplisert juridisk vurdering som ikke nødvendigvis samsvarer med Stortingets tolkning av Grunnloven. Stortinget er det nærmeste organet til å vurdere konstitusjonens grenser, sier lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen, til ABC Nyheter.

– Suverenitetsavståelse skal selvfølgelig være et viktig politisk spørsmål. Det har vi som Storting kanskje vært dårlige til å diskutere, sier Anundsen. (BmO: Anundsen på fisketur)

– Føler Frp som parti behov for å stramme inn Stortingets praksis med å overlate myndighet til EU og EØS uten å følge Grunnlovens §93?

– Frp er opptatt av å avgi minst mulig suverenitet. Jeg er overbevist om at diskusjonen som er reist, vil påvirke oss. Artikkelen viser at det har vært en glidende utvikling fra sak til sak, svarer Anundsen. (bmo: Her ser dere beviset på lurendreiere, sier en ting, gjør noe annet)

Han presiserer at kontroll- og konstitusjonskomitén ikke kontrollerer Stortingets praksis, kun regjeringens. (BmO: Ser dere Donald Duck på tinget? jusst presis!)
Nye vaner i stedet for paragrafer?

I ABC Nyheter 16. mai møtte statssekretær Pål Lønseth (Ap) anklagene fra førsteamanuensis Eirik Holmøyvik med å si at Stortingets praksis kan være like tungtveiende som hva som står i Grunnloven.

Lønseth viser til at Stortinget har begynt å fravike Grunnlovens §93. Da Stortinget hadde gjort det til praksis å fravike paragrafen, mener departementet at det oppstår en sedvane som berettiger å fortsette å droppe Grunnlovens bestemmelse. (BmO: Ser dere slikkepottenes løgnhalser, les globalistene du ser de bryr seg ikke om lovene våre)

– Det er helt feil å si at det har oppstått en sedvane på dette, sier derimot Sp-lederen, kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete til ABC Nyheter. (BmO:Også SP vil være med?? De er FOR EU- bare husk SP som innførte Vannressursloven og Fossekraften vår Marit Arnstad)

– Vi har vært tydelige på at det ikke skulle være sedvane i det ene tilfellet med luftfartstilsynet. Vi hadde lange runder med EU på den saken, legger hun til.

– Vi er ikke fornøyd med ikke å ha klart å samle tilstrekkelig støtte til en grundig debatt om EØS og Grunnloven, sier Navarsete. (Ser dere lottene hvor de skotter?)

– Artikkelen til Holmøyvik er et godt innspill for å ta en sånn debatt. Det har vært et demokratisk problem at det har vært mest en debatt om enkeltsaker, og ikke helheten, mener Sp-lederen.
– Makta rår

– Det er jo makta som fortolker Grunnloven. Kjerna i demokratiet er jo at flertallet alltid har rett, sier Per Olaf Lundteigen. Kommentar bmonline: Her ser dere Lundteigen ta et fremmedord i sin munn, demokratiet. Sannheten er at det ALDRI har eksistert noe demokrati inne på stortinget etter 1940, den 10. januar da statskuppet skjedde.

– Stortingsflertallet definerer spillereglene til enhver tid. Vår oppgave som forkjempere for selvstendighet, er å påpeke at EU-tilhengernes praksis er i strid med vår fortolkning, sier han. (BmO: Men kjære Lundteigen, det er Grunnloven som SKAL følges!)

Stortingsflertallet har hele tiden vært for norsk EU-medlemskap, trass i folkeavstemningene i 1972 og 1994 som viste at befolkningen ikke ønsker det.
Flere saker i vente

På EØS-rådsmøtet i Brussel tirsdag der EU og Norge, Island og Liechtenstein møtes en gang i halvåret, ble det diskutert flere saker som innebærer overføring av norsk suverenitet til byråer i EU.

Det gjelder ACER (energi), EUs finanstilsyn og BEREC (telekom). I tillegg er det aktuelt i forbindelse med et direktiv om barnemedisin, der EU-organ kan komme til å få rett til å straffe norske virksomheter med bøter.kommentar: Bandittene i slips på Stortinget må i kasjotten.

Russefangen
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2276
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Re: Stortinget overfører makt til EU uten å følge Grunnloven

UNREAD_POST BmOnline » Tor Apr 28, 2016 5:31 pm

KAN FRP eller ANDRE parti i dag berge Norge fra katastrofen? Svar: NEI!! Hvorfor? Fordi FRP er tuftet på statskuppet av 1940, som alle de andre innenfor V-H aksen.


Jeg er enig i at det gjelder å berge Norge. Men jeg vil at du skal se litt mer ovenfra nå, se på dette, Anne Grethe Skråvik:

Mange mennesker klarer ikke å se denne tegningen, fordi de tenker i BOKS. HVEM er det som har laget V-H aksen i dagens politikk?

Se nå nøye på dette. DE sitter inne på Stortinget. De er IKKE valgt av folket. MERK deg dette. HVORFOR er de ikke valgt av folket, Anne Grethe Skråvik? Disse er valgt av dem selv- ser dere stortinget. Det er partiene selv som bestemmer, ikke folket- folket har NULL å si.

1. VI hadde et valg i 1972 om EF som var forløperen til EU.
2. Vi hadde ennu et valg i 1994, som var om EU.

3. Jeg stemte NEI begge gangene, ser du? MASSE nordmenn gjorde det samme! HVORDAN kan vi smykke oss med å si til oss selv at vi har et perfekt demokrati, når vi har det motsatte?
Sug lenge på den her. Dette er løgnen. FOLKETS røst har ALDRI blitt tatt på alvor. De er så sleeeeeipe å kalle det er representativt demokrati. Men jeg skal ikke dølge sannheten for deg lenger, vi har et perfekt diktatur- det er hva stortinget har gjort i 1940 da statskuppet skjedde den 10. januar.

4. I følge Grunnloven vår, KAN ingen sitte lengere enn 3 år-. Ser du dette? Men så endret de dette i 1939 uten å spørre FOLKET.

5. Kan vi da med hånden på hjertet si at vi har et demokrati etter at politikerne selv tok makten ifra folket? Svar: NEI.

6. ALLE velgerne i NORGE har INGEN påvirkning ved stortingsvalgene, fordi det var Stalin og i dag Putin som teller stemmene, ser du?

7. Ergo- ALT som har skjedd etter statskuppet er Grunnlovsstridig og straffbart. Du vet nå dette- hvorfor tror du at PRESSE og TV ikke vil skrive om dette? Jeg gav NRK beskjed om å offentliggjøre dette kartellet som er ULOVLIG på stortinget i 2009. Men de nektet.

8. Tenk det, Anne Grethe Skråvik- så derfor deler jeg din bekymring, fordi våre stemmer FORTSATT er under fremmed herredømme. Vi er totalt styrt av mordere. Glem ikke dette.

Vi som nå vet denne sannheten, vi må spre det til alle og fortelle hva som foregår, "ikke sove bort sommernatten" Anne Grethe Skråvik.

Om du har tid til å lese deg opp, så vil du forstå at også FRP er innenfor denne V-H aksen som er kuppet fra 1940, altså ubrukelig for oss, da de har et statskupp i bunnen for sin virksomhet på stortinget. Les mer om NRK og deres valgskole. Folk må få viten om dette

http://bmonline.no/html/nrk_1.html

Jeg er helt enig med deg, men Frp eller andre er utelukket å stemme på om man vil berge Norge!!

Så må folket få opp øynene, EU er en russisk Føderasjon, de la ned DDR og opp av hatten kom et NYTT DDR, nemlig EU. Dette er sannheten Anne Grethe Skråvik. Les også mer her:

viewtopic.php?f=4&t=2128

Videre kan dere ta inn over dere følgende: Hvike lover har våre stortingsrepresentanter, stortingets presidentskap brutt? JO, de har forbrutt seg imot Statens selvstendighet. Hva skjer da? Jo, de kan bl.a miste retten til å stemme som en del av straffen, jfr Grunnlovens § 53.

Det er et vilkår for stemmerett til alle valg at man ikke har mistet stemmeretten etter Grunnloven § 53. Bestemmelsen fastsetter at stemmeretten kan tapes ved domfellelse for visse straffbare handlinger hvor slikt rettighetstap kan inngå som en del av straffen, for eksempel ved forbrytelser mot statens selvstendighet og sikkerhet og mot vår statsforfatning.


Og hvorfor er ikke disse bandittene på stortinget allerede i fengsel?
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2276
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Norge er med i EØS-pilaren i EFTA, men ikke i EU.

UNREAD_POST BmOnline » Søn Okt 07, 2018 8:28 am

Norge er med i EØS-pilaren i EFTA, men ikke i EU.

Ved å bruke overvåkingsorganet i EØS.
ESA som mellommann, vil regjeringen omgå Grunnloven.

ESA mottar vedtak fra ACER og EU som blir kopiert og diktert til den "norske" reguleringsmyndiheten RME RME kan ikke ta nasjonale hensyn.

Elmarkedsdirektivets Artikkel 37 nr. 1(d) fast-setter at reguleringsmyndiheten i det enkelte land skal følge og gjennomføre rettslig bindende vedtak fra ACER eller EU kommisjonen.

Det er en grov omgåelse av Grunnloven når regjeringen later som om forslaget er "lite inngripende" og ikke en avståelse av suverenitet.


Sist flyttet til topp av BmOnline den Søn Okt 07, 2018 8:28 am
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2276
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0


Gå til EU og EØS

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron