Hvordan fjerne problemer på datamaskinen?

Dataproblemer?

Harddisk partisjonering
E-post oppsett, administering.
Virusplager, w32.......
Varmstart.
Kaldstart.
Glemt passord?
Starte opp pc uten passord.
Sikkerhetshull i Windows XP./reinstall m/cd recover.

Hvordan fjerne problemer på datamaskinen?

UNREAD_POST BmOnline » Man Okt 19, 2009 9:46 pm

Den største "tesilen" i en datamaskin er nettleseren din. Det er med andre ord ganske virusfritt i en maskin som ikke er tilknyttet et nettverk eller Internet. På de fleste steder får man et tilbud om å kjøpe seg sikkerhet over e-mailserveren. Men det koster. Har du derimot et godt virusprogram selv, kan du med Windows essentials sikre deg imot virusangrep.

Har du f.eks. Explorer nettleser kan du være brennsikker på at du har virus på din maskin og at det stadig renner inn virus. Den største tesilen som finnes i dag blant nettlesere heter Explorer fra microsoft. Dette er et digert problem for deg som har dette og XP home edition fra Windows. Hvis du derimot har XP- professional er det andre boller. Da virker det helt fint. Professional har mye bedre sikkerhet. Da er det lurt å skaffe seg dette, og da kan f.eks OEM- versjon av proffessional være løsningen.

Den får du fra komplett.no.

Har du så i tillegg Windows Essentials antivirus så er du godt i gang med å holde maskinen fri for problemer. Den blir raskere og mer pålitelig. Det er nemlig slik at flere reklamescripts enn noen sinne florerer på internett. Disse slipper du galant unna ved å installere proffessional, aktivere brannmuren og pop-up sperren. Java-script som finnes på mange nettsteder lagrer seg på din pc og du får mye uønsket aktivitet på din maskin. Dette resulterer i at det plustelig kommer opp lenker til nettsteder som du ikke har besøkt, men som er blitt benyttet i java-scripts. Det er nettsteder som benytter seg av reklame fra ymse steder, feks porno. Så ved å holde høy sikkerhet på din maskin kan du forhindre at du blir plaget av dette.

Symantec er en globalist-djevel Avinstaller Norton.
Jeg har sett mange som har norton virus, da blir maskinen så treg at det er ikke måte på. Men det var før 2008-. Nå har jeg fått servert siste nytt om at Norton nå skal ha karret seg opp "av hullet", og blitt mye bedre. Men her er en ting som skurrer fælt hos Symantec de har nemlig lagd seg et global filter, som kaller alle politisk-ukorrekte nettsider å være spam eller virusbefengt. Dette er en djevel for det globale helvetet som nå er i emning, å stoppe folk for å lese om det globale helvetet som the new world order holder på med nå. Så mitt meget gode råd, avinstaller Norton antivirus og slett ALT. Installer heller Avast.

Er man heldig, skaffer man seg et annet operativsystem, linux operativsystem, da det kan være hakket bedre. Men helt trygg er man nok aldri. Det beste er da å ha sensitiv info på en egen pc. Og den som brukes mot nettet bare brukes der.

Hvis du ønsker å benytte en god nettleser, kan man med stor sikkerhet benytte Opra eller Netscape. Mozilla er også en god nettleser.

Dette fordi disse i stor grad ivaretar din interesse for at andre ikke skal "ta kontroll" over din maskin. På nettbanken og flere steder hvor du benytter passord for å logge på, benyttes Cookies (Info-kapsler) for å kjenne deg igjen når du skal logge deg på. Så her må du stille inn maskinen slik at de blir akseptert.
Slett midlertidige internettfiler.
På eksplorer finner du dette under verktøy menyen i nettleseren og alternativer for internett. Hvis du vil fjerne slike problemer som malware, reklame osv. Da sletter du alt dette på maskinen, og den blir straks kvikkere igjen. Det finnes gode programmer for å fjerne malware-.
Malwarebytes her:
http://dw.com.com/redir?edId=3&siteId=4 ... 743ca7be23

Men virus må du slette med et godt virusprogram. Gode virusprogram setter slik malware i karantene, hvor du kan gå og slette disse manuelt fra karanteneboksen.

Det første du merker om du har fått malware, jo da kommer det opp på skjermen hele tiden, DU HAR VIRUS PÅ DIN MASKIN; klikk her for å reparere problemet. Eller sikkerheten på din maskin er ikke god nok, det er funnet en feil i registerfilene dine, klikk her for å reparere. HUSK, besvar ikke og klikk ikke på disse tilsynelatende "hyggelige beskjedene". Gå da heller til alternativer for internett, generelt og slett midlertidige internettfiler. Da vil også ditt påloggingspassord for nettet bli slettet. Men det er bare å skrive inn på nytt. Men du kan også ha masse malware på din maskin uten å merke det. Men du kan også enkelte ganger synes at ting plutselig tar mye tid. Det kan også relatere seg til høy trafikk på nett om du surfer. Men du kan faktisk oppleve at maskinen ved oppstart, uten å være på nett, jobber tregt før du får opp nettleseren. Helt klart er dette en ny situasjon for deg, da maskinen har vært rask, og plutselig hefter ved noe. Da er det mulig at malware eller virus er årsaken.

Hvis du vil ha en nettleser som skal benyttes mot nettbanken, velg da Opra. Opra er en norsk nettleser.

I din Explorer e-postleser, Outlook Express- en mulighet til å dele innboksvinduet i to deler slik at du ser konvolutten lukket øverst, men som automatisk åpner i vinduet under etter 2-5 sekunder etter at du har klikket på konvolutten i øverste vinduet. DETTE må du fjerne, gå inn på VIS på menyen og velg opsett. FJERN haken i forhåndsvisningsrutas firkant ved å klikke på haken. Klikk så nede på høyre side BRUK og så OK. Da er du flere hakk tryggere til å slette uønsket e-post. Virusbefengt post. Virusbefengt post har alltid en binders som vedlegg. Det er ofte en exe-fil eller pif fil.

Nå kan du merke de filene du ønsker å slette og så klikker du slett. Etter at du har slettet dem går du til søppeldunken og sletter dem der. Du går til mappene og under innboksen finner du sendte elementer, under den igjen finner du slettede elementer.

DU åpner ikke slettede elementer, men bare høyreklikker på den og velger tøm mappen slettede elementer. Du svarer JA og mappen blir tømt for søppel- e-posten. Husk aldri å åpne e-post selv om den kommer ifra en venn. DU skal spesielt legge merke til om det står noe i subjekt feltet for brevet. Der du har overskriften hva saken gjelder. DE fleste virusbrev har ikke noen god tekst her. DET står feks Undeliverable, returned e-mail eller noe annet nonsens. Eller den kan være blank. Spesielt hvis det står at du får roser og sex, da skal du i hvert fall slette den straks. Er du i tvil ta kontakt med din venn og spør han/henne først. Fordi virus sendes automatisk fra en befengt maskin til alle som står oppført i adresseboken. Og da vet ikke den som eier maskinen at e-posten går ut. Men du kan høre at maskinen har fått virus. Det bulderer og barker på hardisken og den synes ikke å bli ferdig. Et godt råd da, klarer du ikke å logge av straks, slå den av ved å trekke ut nettkabelen. Da blir skaden minimal. Kontakt så en datakyndig. Starter du opp maskinen igjen, ikke åpne e-postprogrammet. Kjør således et virus-program. Når du igjen logger på, skal du sørge for å gå i sikker modus i XP. Det gjør du ved at du holder inne F8 etter at du har sett at systemet har blitt listet opp, like før den kommer til bootvalgene. Noen går direkte til bootsektor,derfor hold inne F8, så vil valget komme fram start windows på vanlig måte, finner du her, men du skal velge sikker modus. Gjør det og trykk enter. Nå vil maskinen boote og til slutt vil du få opp sikker modus. Har du opprettet en ADMINISTRATOR konto med passord, så må du logge deg inn med det. Så kan du kjøre virusprogrammet for å fjerne viruset. Avist er et gratis og bra program for deg som ikke har noe. Husk at du bare skal ha ETT virusprogram til å kjøre på din maskin. Det er vanlig å lagre det på din maskin, spesielt når du er på internett. Her er mer info:http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=691246

Virusbefengt e-post.

Jeg får stadig e-post som er sendt meg for å ramme min maskin. Jeg får flere hundre slike mails i måneden. Men jeg sletter alt, så det er ikke noe problem. DU må bare vite hva som er virus. Det er lett å se.

Jeg har fått mange e-mails med virus fra vår Justisminister Einar Dørum. Fra avisene VG, Dagbladet og Aftenposten. Flere av våre stortingspolitikere. Flere av våre rådmenn og kommune-politikere i Norge. De hackerne som arbeider for Ja-siden i norsk politikk, Europabevegelsen og Bilderbergerne har egne stråmenn som lager disse viruspostene. De legger inn fiktive navn og adresser, slik at man skal tro at dette er ifra dem som er avsender. Det har kommet e-postvirus fra personer som har vært på ferie. Helt klart et spill fra virus-pesterne. Husk bare en ting. Hvis du klikker på egenskaper til e-posten så kan du se størrelsen på fila. Hvis størrelsen på fila er 24 kb, 41 kb eller 42 kb da har du med et virus å gjøre. Det er alltid en binders (vedlegg) i en slik viruspost. Det er også alminnelig at det står your info i brevet, eller your document. Så lenge du ikke klikker på fil vedlegget er du trygg, og husk at e-post forhåndsvisningsvindu må være de-aktivert. Du skal bare ha et stort vindu i outlook, ikke to vinduer.

Hvis du ønsker å laste ned virusprogrammet til Windows Essentials er det enkelt. Bare velg virusprogram etter hvilken plattform du har, winXP eller win 7.

I e-postleseren Outlook ekspress kan du under e-post verktøy og helt nederst Alternativer. Her klikker du deg inn på Lese.

Ta bort haken som sier at du skal laste ned automatisk i forhåndsvisnings-vinduet. Fjern også haken i vinduet som sier at du skal åpne e-posten etter 5 sekunder. Dvs at du selv manuelt vil bestemme når du vil ta imot e-post. Fordi etter en installasjon, så vil e-posten komme inn automatisk ved oppstart av Outlook Ekspress. Men du øker sikkerheten ved at DU bestemmer når e-posten skal komme inn, vil du det- så fjern haken der. Etter dette, så må Du klikke på send motta når du vil sjekke posten, om der er kommet noe inn på serveren. Slik har jeg ordnet det. Du kan også gå ut på web-mail og slette uønsket e-post. Og det er ute på nettet du gjør dette, ikke på din harddisk. Telenor har epostserver, Tele2, Nextgentel osv.

I disse dager, aug-06 er det kommet en del søppel post. I emnefeltet har de nå begynt å skrive it me, Mike, It me, Harold, It me Jolly osv.. Dette kan du merke av i valget Melding hvor du klikker, finnes ved siden av verktøy oppe. Her klikker du og går ned til valget, lag regel av melding. Du klikker den og så kommer det opp tre store bokser. Begynn i boks 1 og hak av i linje 1 og 2. Der hvor det nevnes om "fra" skriver du kun inn @ og klikk legg til. I hjelpeteksten som er blå merket, finner du og innimellom. Klikk på og- så velger du det valget som viser navn som ikke har det tegnet du har satt inn eks.vis @. Dette er en meget fin sak, da den utelater alle andre mails, men tar disse som du ikke vil ha. Fordi navnene i fra feltet alltid vil være forskjellige, slik at du slipper å legge inn noe navn. Det ville være meget tidkrevende og unødvendig. Man benytter bare trikset å ta deler av bokstaver fra emnefeltet. Nå er det slik at alle skal være så dus, de skriver frekt og freidig som om det var fra en venn av deg, it me, Paula, It me Harald, It me Carola osv, alt bare reklame og søppel.

Der emnefeltet inneholder spesielle ord, her skriver du inn : It me
og så klikker du legg til.
Så går du videre nedover i boksene og merker av, og til slutt i siste boksen velger du hvor meldingen skal plasseres, her lager du deg en lokal mappe som du kan kalle hva du vil. Og hit går denne søppla. Her kan du da gå og slette alt etter som. Feks hver annen dag eller en gang i uken. Når du nå klikker på send/motta og der kommer inn ny e-post og slik søppelpost, da vil de automatisk bli plassert i den mappen du har reservert. Mens den e-posten du ikke har gitt regler for vil komme som før i innboksen. Du vil få en positiv tilbakemelding fra outlooks egen autoresponder på om du har gjort det rett. Fine saker.

På nettsteder kan det dukke opp tilbud til deg om å skanne din pc. IKKE trykk på den knappen!Da kan du virkelig få store problemer, hvor det ender med at du må betale i dyre dommer for å få reparert din pc.

Til slutt et godt råd. Hvis du skal være trygg på at dine dokumenter, bilder o.l. ikke skal bli slettet ved en eventuell krasj.

Gjør følgende:

1. Installer windows op på en egen harddisk.

2. Installer dine dokumenter og bilder m.v på egen harddisk. Hvis et krasj oppstår, så vil bare systemet som sådan rammes, og da vi vet av erfaring at alt som er i mine dokumenter, bilder osv vil bli slettet ved en gjenoppretting er det rett og slett ubrukelig det systemet som microsoft har laget, ja kanskje med vilje?

Et system hvor alt er blandet i en harddisk er meget sårbart og i dag helt uholdbart med all datakriminalitet og virus.
Pagedefrag.exe
Til slutt et meget godt tips. Hvis du vil ha en rask maskin over lang tid uten en masse dyre virusprogrammer, dårlige dager, masse unødig arbeid, datakrasj osv. installer et program som er gratis på nettet og av det beste som finns. Det heter pagedefrag og det er bare å installere på den disken som du har OP systemfilene dine, normalt C disken. Lag en mappe som du kaller pagedef. Installer programmet der og kjør pagedefrag.exe. Når det er startet opp får du et spørsmål om du vil at det skal kjøre en gang, eller ved hver boot. Her er det lurt å velge hver boot, fordi da renses viktige filer for defragmentering før hver oppstart, og spesielt den filen man aldri får aksess til mens windows går, pagefile.sys som ligger i rota på C disken, eller der systemdisken er.

Du kan nemlig bli så plaget av fragmenter fra denne filen at maskinen nesten stopper helt opp. Det som skjer er at prosessoren blir opptatt av å kjøre Explorer hele tiden i en sirkel og derved blir prosessoren 100% opptatt med det.

Google pagedefrag.exe og last ned.

http://download.sysinternals.com/Files/PageDefrag.zip Denne er for 32 bit WINXP. Du kan se om du finner for vista, 64 bit etc.

Slik kan du legge inn pagedefrag for Vista i Windows:
Installing PageDefrag on Vista.

I have PageDefrag installed on my Windows Vista computer. It was a challenge to figure out what to do to get it to install but here is what worked.
1) Put the 3 PageDefrag install files in your root Directory aka c:\
2) Turn off the Account Control --- yes, I know that is probably not the best suggestion but you have to do it to install.
3) reboot your computer and log into your administrator account.
4) Install PageDefrag
5) Remember to turn your Accout Control back on
6) Reboot your computer and log back into your normal windows account

When you reboot the page defrag will run at the start up.
If you want to make any changes to PageDefrag or to uninstall you have to log back into your administrator account but you do not have to turn off your account control.

Newbie
Actually I was able to move the file to the root drive, uncheck read-only on all including the folder(s), then run as administrator. Worked very well.

Så det er fullt mulig å kjøre pagedefrag på Vista.

Så et lite tips til datasikkerhet generelt.

Hvis du benytter en pc på nett med en konto som har administrator rettigheter, ikke bruk den kontoen. Fordi hvis en hacker kommer inn, så vil han få full tilgang til dine ømfindtlige filer. D.v.s. et hackerprogram. Derfor gjør følgende.

1. Gå til kontrollpanel og velg Brukerkontoer.

2. Opprett her en annen konto, det tar bare noen sekunder.

3. Når du gjør dette vil du få spørsmål om hvilke rettigheter den kontoen skal ha, sett den da til begrenset. Husk det er meget viktig- at den kontoen du her lager bare skal benyttes til nettbruk, dvs å surfe på nettet. Ikke ha noe annet på den kontoen. Hvis du har lyst å legge noen dokumenter el lign. så kan du lagre det på den plassen som kalles delte bilder, delte dokumenter. Da vil du kunne gå dit fra den andre kontoen og hente det. Fordi når du har begrenset tilgang på en konto, så er det også sikrere for din maskin å være på nett.

Selvfølgelig gjelder dette for maskiner som er koplet opp mot internett.

Maskinen vil ikke starte

Når du har fått boot problemer med maskinen. Den lar seg ikke starte, du får ikke opp velkomstmeldingen, hva da?

Du har fått virus og den har fjernet skrivebordet eller oppstartsektor. Hva da?

Hvis du har en maskin som består av flere harddisker så er det meget viktig at du først tar bort strømmen til de som ikke har noe med systemfilene å gjøre. Koble av strømpluggen, men la datakabelen stå igjen. Letter ditt arbeide. Husk at maskinen må være avslått når du gjør dette. Altså du har bare strøm til disken som har systemfilene f.eks disk C. som er vanlig. Men i dag er det mulig å ha hvilken som helst som systemdisk. Det viktige er at du finner ut hvilken disk som har systemfilene. Det er der problemet sitter.

Så tar du og setter i XP-cd skiva og starter opp. Første du gjør er å trykke på delete knappen på tastaturet, slik at du kommer inn i setup bios. Her går du inn på avanserte innstillinger i bios og så endrer du på booting fra harddisk til cd rom. For nå skal maskinen boote fra cd rom en til WIN XP installasjons-cd. Når du har endret på booten, da lagrer du bios setup ved å velge på menyen hvor man avslutter. Du får spørsmålet, lagre/Exit? Eller exit uten å lagre. Her velger du lagre og Exit. Det er en fin veiledning som forteller deg hva som er hva. Du får spørsmål om å lagre før du gjør exit. Ja, svarer du, Yes og exit.

Når dette er gjort, så vil maskinen boote opp, du vil se at den teller opp memory og så vil den komme med meldingen trykk en tast for å boote CDROM, da trykker du uansett en tast på tastaturet og maskinen booter opp WINXP installasjonen som ligger i cd rom en.

Nå begynner den å arbeide helt til det kommer opp en blå skjerm med info til deg. Da skal du først trykke enter for å installere WINXP.
Så bekrefter du med F8 policyen.
Så i neste fase skal du reparere den eksisterende partisjonen som maskinen finner på hardisken, trykk E. Altså en reparasjon finner sted.

Da vil maskinen begynne å legge inn alle systemfilene på nytt, og du vil ikke miste noe av det som du har lagt inn på maskinen fra før. Dette tar ca 50 minutter å utføre alt etter som, men tar ca en time. Følg med om du får spørsmål underveis, fordi om du har noen spesielle skjermkort, så må du sette inn disse driverne underveis, når det er 33 minutter igjen vil den spørre etter dette.
Ha XP nøkkelen for hånden, den må du ha for å fullføre reparasjonen.
Maskinen vil boote 2 ganger før den er ferdig. Da vil du få en maskin som den skal være. Husk at når maskinen er ferdig, så må du huske på å endre oppstartsfilen tilbake i BIOS setup. Så hold inne delete knappen og vent på bios. Gå inn på boot-sekvens valget og velg harddisken som oppstart igjen. Husk å lagre og så exit. Hold så inne stopp knappen og slå av maskinen. Kople til de andre hd hvis du hadde dette. Slå så på maskinen og den vil boote helt normalt og starte opp som en normal maskin med dine gamle filer inntakt. :)

Du kan også om du har tilgang til maskinen Administrator rettigheter, kjøre WINXP cd en fra skriverbordet ditt. Sett i CD og vent til menyen kommer opp. Velg installer windows XP. Da kommer en ny meny opp, feks det anbefales å oppgradere. Da lar du maskinen gjøre en oppgradering, online. Det blir fine saker og du får oppdatert systemfilene i din versjon av win XP.

Så kan du gå til mappen min datamaskin og velge den harddisken som inneholder systemfilene.

Her høyreklikker du på den disken og velger verktøy.

Velg kjør scandisk. Følg så anvisningene, maskinen slår seg av for å kjøre scandisk.

Du kan også klikke start knappen og velge kjør, skriv så inn kommandoen: chkdsk og trykk enter. Da vil den scanne for feil.

Obs!

Hvis du ikke får beskjed om å oppgradere, så skal du ikke fortsette å installere XP. Her avslutter du bare da.

Fordi en fortsettelse vil føre til en nyinstallasjon og da vil alt du har på maskinen bli slettet. Dvs bilder og dokumenter, dvd filer, mens programvare som sådan vil bli værende. Men det gamle skrivebordet vil også bli borte, så du vil miste pekere og alt som du før har laget til. Så det er mye arbeide som går føyken i en slik nyinstallasjon. Det er da mye bedre å passe på at man får en oppgradering/reparasjon i stedet. Pass også på at du i kontrollpanelet, System, Automatiske oppdateringer kan stille inn for oppdater automatisk. Det er lurt.

Her er et godt program å installere for å se prosesser som jobber i "explorer pakken";
http://download.sysinternals.com/Files/ ... plorer.zip
Husk at du i mappealternativer må huske på å skjule systemfiler, skjul de, så er du mange hakk tryggere.

Symantec.jpg
Symantec sensurerer sannheten, avinstaller Norton antivirus om du har det!Lykke til!

BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1863
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
URL: bmonline.no

Maskinen vil ikke starte

UNREAD_POST BmOnline » Tor Des 31, 2009 6:58 pm

Hvis du ønsker å løse følgende problem:

1. Maskinen vil ikke starte. Booter opp, men stopper og begynner å boote igjen. Hva gjør vi da?
2. Det finnes hjelp som nevnt over i forrige innlegg, å kjøre WIN install cd og la den kjøre helt til den er ferdig.
3. Når skjermen kommer opp med melding om at den har funnet en partisjon for win. Trykker du nå enter.
4. Så kommer det opp et bilde hvor du må bekrefte at du er enig i rettighetene. Trykk F8.
Så kommer bildet hvor du kan velge en reparasjon av partisjonen.
5. Her velger du E slik at maskinen forsøker å reparere den eksisterende patisjonen. Dette tar ca 50 minutter.
6. Det står slik tekst:
“If one of the following Windows XP installations is damaged, Setup can try to repair it”
Use the up and down arrow keys to select your XP installation (if you only have one, it should already be selected) and press R to begin the Repair process. Husk, ikke rør noen taster neste gang windows booter. Det kommer spørsmål på skjermen om å kjøre CD, men ikke rør.
7. Let the Repair run. Setup will now check your disks and then start copying files which can take several minutes.

Når maskinen booter neste gang så skal du holde "fingrene av fatet". Ikke rør. Du går bare inn og svarer på land og du setter inn det som det blir spurt om. Nøkkelen for XP har du for hånden. Når du har kjørt dette er WINDOWS tilbake som før med alt du hadde intakt.


Vennligst

BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1863
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
URL: bmonline.no

Hva gjør jeg når jeg ikke har win passord?

UNREAD_POST BmOnline » Tor Des 31, 2009 7:28 pm

Hvis du ikke kommer inn på maskinen, dvs noen har endret passordet, eller det kan være hacking som er årsaken.
Dette er intet problem, her finnes et sikkerhetshull i win xp og WIN XP professional.

1. Gjør følgende.
2. Finn fram installasjons cd en for win XP den som fulgte med.
3. Sett i cd og la den boote på cd/dvd stasjonen. Dette gjør du i bios, om du ikke har satt den opp til multitask. Dvs du kan benytte CD ved boot ved å taste en uansett tast ved å følge med på skjermen.
4. Programmet starter å installere filene i Windows.
5. Når dette er ferdig får du valget. Fra dette stedet kan man gå inn i konsollen, men dit skal vi ikke nå. Her skal du trykke enter for å starte installasjonen. (neste steg er rep modus)
6. Her får du nå opp bildet for å bekrefte at du er enig i rettighetene, trykk F8.
7. Så får du valget hvor du kan reparere partisjonen som finnes her. Du trykker tast E for å reparere. Noen sier R. Men jeg mener det er E.
8. Så blir maskinen å legge inn filene, og til slutt booter den opp igjen. Husk nå- ikke rør noen taster. Vent til WIndows XP og kuleramma arbeider seg ferdig, og idet installasjonsvinduet og framdriftsindikatoren kommer opp nede til venstre, da skal du trykke shift + F10. Og da kommer du rett inn på en tekstboks, hvor du skriver inn: NUSRMGR.CPL og trykker enter. HURRA, du er nå inne i kontrollpanelet, hvor du således har musen med deg :). Her er du inne i Brukerkontoer og du endrer eller fjerner passordet som står der. Når det er gjort, går du ut av boksen, klikker deg ut på X. Men husk at programmet må fortsette for at dette nye skal huskes ved neste boot. Ha xp-nøkkelen klar.

Meget hendig liten sak.
Husk at når du har endret eller fjernet passordet, så må du ikke avbryte reparasjonen, den må gjøres for at dette skal tre i kraft, så ikke avbryt rutinen. Ha WIN nøkkel klar for å "kjøre ferdig". Exit consoll vinduet og windows vil fortsette...

Resten er på engelsk, tror det går bra herifra :) Punkt 13 under.
12. Now simply pick the account you need to change and remove or change your password as you prefer. If you want to log on without having to enter your new password, you can type control userpasswords2 at the prompt and choose to log on without being asked for password. After you’ve made your changes close the windows, exit the command box and continue on with the Repair (have your Product key handy).
13. Once the Repair is done, you will be able to log on with your new password (or without a password if you chose not to use one or if you chose not to be asked for a password). Your programs and personalized settings should remain intact.
I tested the above on Windows XP Pro with and without SP1 and also used this method in a real situation where someone could not remember their password and it worked like a charm to fix the problem. This security hole allows access to more than just user accounts. You can also access the Registry and Policy Editor, for example. And its gui access with mouse control. Of course, a Product Key will be needed to continue with the Repair after making the changes, but for anyone intent on gaining access to your system, this would be no problem.
And in case you are wondering, NO, you cannot cancel install after making the changes and expect to logon with your new password.
Cancelling will just result in Setup resuming at bootup and your changes will be lost.
Ok, now that your logon problem is fixed, you should make a point to prevent it from ever happening again by creating a Password Reset Disk. This is a floppy disk you can use in the event you ever forget your log on password. It allows you to set a new password.
Here's how to create one if your computer is NOT on a domain:
 Go to the Control Panel and open up User Accounts.
 Choose your account (under Pick An Account to Change) and under Related Tasks, click "Prevent a forgotten password".
 This will initiate a wizard.
 Click Next and then insert a blank formatted floppy disk into your A: drive.
 Click Next and enter your logon password in the password box.
 Click Next to begin the creation of your Password disk.
 Once completed, label and save the disk to a safe place
How to Log on to your PC Using Your Password Reset Disk
Start your computer and at the logon screen, click your user name and leave the password box blank or just type in anything. This will bring up a Logon Failure box and you will then see the option to use your Password Reset disk to create a new password. Click it which will initiate the Password Reset wizard. Insert your password reset disk into your floppy drive and follow the wizard which will let you choose a new password to use for your account.
Note: If your computer is part of a domain, the procedure for creating a password disk is different.
See here for step by step instructions: http://support.microsoft.com/default.as ... us;306214&


Vennligst

BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1863
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
URL: bmonline.no

Re: Hva gjør jeg når jeg ikke har win passord?

UNREAD_POST BmOnline » Man Mai 14, 2012 9:22 am

BmOnline skrev:Hvis du ikke kommer inn på maskinen, dvs noen har endret passordet, eller det kan være hacking som er årsaken.
Dette er intet problem, her finnes et sikkerhetshull i win xp og WIN XP professional.

1. Gjør følgende.
2. Finn fram installasjons cd en for win XP den som fulgte med.
3. Sett i cd og la den boote på cd/dvd stasjonen. Dette gjør du i bios, om du ikke har satt den opp til multitask. Dvs du kan benytte CD ved boot ved å taste en uansett tast ved å følge med på skjermen.
4. Programmet starter å installere filene i Windows.
5. Når dette er ferdig får du valget. Fra dette stedet kan man gå inn i konsollen, men dit skal vi ikke nå. Her skal du trykke enter for å starte installasjonen. (neste steg er rep modus)
6. Her får du nå opp bildet for å bekrefte at du er enig i rettighetene, trykk F8.
7. Så får du valget hvor du kan reparere partisjonen som finnes her. Du trykker tast E for å reparere. Noen sier R. Men jeg mener det er E.
8. Så blir maskinen å legge inn filene, og til slutt booter den opp igjen. Husk nå- ikke rør noen taster. Vent til WIndows XP og kuleramma arbeider seg ferdig, og idet installasjonsvinduet og framdriftsindikatoren kommer opp nede til venstre, da skal du trykke shift + F10. Og da kommer du rett inn på en tekstboks, hvor du skriver inn: NUSRMGR.CPL og trykker enter. HURRA, du er nå inne i kontrollpanelet, hvor du således har musen med deg :). Her er du inne i Brukerkontoer og du endrer eller fjerner passordet som står der. Når det er gjort, går du ut av boksen, klikker deg ut på X. Men husk at programmet må fortsette for at dette nye skal huskes ved neste boot. Ha xp-nøkkelen klar.

Meget hendig liten sak.
Husk at når du har endret eller fjernet passordet, så må du ikke avbryte reparasjonen, den må gjøres for at dette skal tre i kraft, så ikke avbryt rutinen. Ha WIN nøkkel klar for å "kjøre ferdig". Exit consoll vinduet og windows vil fortsette...

Resten er på engelsk, tror det går bra herifra :) Punkt 13 under.
12. Now simply pick the account you need to change and remove or change your password as you prefer. If you want to log on without having to enter your new password, you can type control userpasswords2 at the prompt and choose to log on without being asked for password. After you’ve made your changes close the windows, exit the command box and continue on with the Repair (have your Product key handy).
13. Once the Repair is done, you will be able to log on with your new password (or without a password if you chose not to use one or if you chose not to be asked for a password). Your programs and personalized settings should remain intact.
I tested the above on Windows XP Pro with and without SP1 and also used this method in a real situation where someone could not remember their password and it worked like a charm to fix the problem. This security hole allows access to more than just user accounts. You can also access the Registry and Policy Editor, for example. And its gui access with mouse control. Of course, a Product Key will be needed to continue with the Repair after making the changes, but for anyone intent on gaining access to your system, this would be no problem.
And in case you are wondering, NO, you cannot cancel install after making the changes and expect to logon with your new password.
Cancelling will just result in Setup resuming at bootup and your changes will be lost.
Ok, now that your logon problem is fixed, you should make a point to prevent it from ever happening again by creating a Password Reset Disk. This is a floppy disk you can use in the event you ever forget your log on password. It allows you to set a new password.
Here's how to create one if your computer is NOT on a domain:
 Go to the Control Panel and open up User Accounts.
 Choose your account (under Pick An Account to Change) and under Related Tasks, click "Prevent a forgotten password".
 This will initiate a wizard.
 Click Next and then insert a blank formatted floppy disk into your A: drive.
 Click Next and enter your logon password in the password box.
 Click Next to begin the creation of your Password disk.
 Once completed, label and save the disk to a safe place
How to Log on to your PC Using Your Password Reset Disk
Start your computer and at the logon screen, click your user name and leave the password box blank or just type in anything. This will bring up a Logon Failure box and you will then see the option to use your Password Reset disk to create a new password. Click it which will initiate the Password Reset wizard. Insert your password reset disk into your floppy drive and follow the wizard which will let you choose a new password to use for your account.
Note: If your computer is part of a domain, the procedure for creating a password disk is different.
See here for step by step instructions: http://support.microsoft.com/default.as ... us;306214&


Vennligst

BmOnline


MBR feil

Hvis du har vært i BIOS og loadet "Optimized Deafaults" så kan RAID ha blitt disablet. Hvis det er disablet så enable den igjen.

En annen ting kan være at du har korrupt "Master Boot Record (MBR)".

Miniguide for å fikse MBR på Windows 7 (Hvis du kjører annet OS er det litt forskjellig så si ifra hvis dette er tilfellet):
• Sett i Windows 7 CDen og boot fra CD-romen.
• Velg deretter "Språk/Language," "Tid/Time" og "Keyboard Input" i det første vinduet og trykk "Neste".
• Klikk på "Reparer Din Datamaskin/Repair Your Computer" for å få tilgang til System Recovery vinduet. Velg deretter "Ledetekst/Command Prompt". Skriv deretter "bootsect /nt60 C:\" (Uten gåseøyne) hvis det er C disken windows er installert på. Alternativt så kan du også skrive "bootsect /SYS" eller "bootsect /nt60 ALL" for å reparere system partisjonen eller alle partisjoner.
• Løs ut CDen og restart PCen. Windows burde nå boote vanlig.
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1863
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
URL: bmonline.no


Gå til Datatrøbbel

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron