Skal vi ikke få lov til å plukke bær i marka?

Våre rikspolitikere skryter av at vi har et demokrati. Men så viser det seg at vi aldri har hatt det.
Forumregler
Når det viser seg at våre folkevalgte ivaretar fremmede interesser i stedet for nasjonens, hva skal vi så gjøre? Jo, vi har plikt på oss å forsvare våre grunnlovgitte rettigheter, §1 i Norges Grunnlov.

Derfor MÅ vi gå til Riksrett, som har tilbakevirkende kraft!

Skal vi ikke få lov til å plukke bær i marka?

UNREAD_POST BmOnline » Lør Sep 02, 2017 8:25 am

Nå begynner pavens gift å ta helt over styringen i dette landet, om også bærplukking skal bli forbudt.Velkommen til Absurdistan!

Landet der det er lov å arrangere båtrace på fjorden med motorer som bråker like mye som en jumbojet i take-off.

Landet der regjeringen ville ha frislipp av snøskuterkjøring i utmark i 108 kommuner, samt gi grønt lys for helikopterfrakt av skikjørere.

Landet der 3.500 nordmenn sist vinter fikk lisens til å dra ut i naturen for å jakte på de få ulvene vi har.

Landet som vil forby folk å sove i telt, plukke blomster eller lete etter orienteringsposter i store soner i marka.

Landet som ledes av politikere som siler bort myggen, men sluker kamelen, for å låne et uttrykk Bibelen bruker (Mattheus 23:24).

LES OGSÅ: Utryddingstrua blomst inspirerte poesiverk

Orker ikke mer

Fylkesmannen i Oslo og Akershus foreslår nå forbud mot skirenn, terrengløp, o-løp og leting etter kjentmannsposter i deler av Oslomarka. Ja, telting, blomsterplukking og høsting av visse typer sopp står også på fy-listen.

Fylkesmannen i Troms har sendt ut tilsvarende forslag til regulering av 15 områder i fylket.

I Oslomarka er 174 områder foreslått vernet, hittil er 28 av dem utredet. Fylkesmannen kaller dette «mindre områder». Hver for seg er dette sikkert riktig. Men når 3.000 mål av den populære Lillomarka nord for Oslo er satt av som vernesone, påvirker dette veldig mange menneskers aktivitet.

Aftenposten skrev sist uke om hvilke følger dette fikk for arrangørene av orienteringsstafetten Night Hawk. Løpsleder Are Kristiansen forteller at han måtte sende over 100 eposter for å få løpet godkjent. 15-20 av dem var til Fylkesmannen, som skulle vite hvor enkeltposter skulle plasseres.

Kristiansen er klar på at dette orker han ikke ett år til. På spørsmål fra Aftenposten om hva han syns om at skattepengene våre brukes til å vurdere hvor o-poster kan legges, svarer han «ingen kommentar».

LES OGSÅ: Det er fortsatt lov å plukke bær

Vernebriller

Å verne sårbare deler av norsk utmark er en god tanke. Ikke minst den delen av marka som ligger nær befolkningstette områder.

Markaloven er viktig, fordi den er et vern mot alle næringsinteresser som vil perforere Markagrensen og spise skogen bit for bit. Loven gir også et viktig vern mot intensivt bestandsskogbruk.

Jeg har heller ingen problemer med å se at forvokste løypemaskiner som lager motorveier for moderne skisport forlengst er blitt et problem. Jeg kan også forstå at terrengløp som går gjennom myrer, lager spor det vil ta altfor lang tid for naturen å reparere.

Men å rette vernebrillene mot o-løp, er å skyte spurv med kanoner. Enten vi snakker om regulære konkurranser, turorienteringsposter eller kjentmannsposter – alt dette står på Fylkesmannens liste – så handler det om mosjonister som sprer seg fint ut over i terrenget. Muligens skaper de litt tråkk akkurat rundt postene, men hvis postene plasseres med klokskap og naturvennlig omtanke, noe o-løpere har mer av enn de fleste, så er det ingen grunn til bekymring.

Ødelegger

Min bekymring er heller at våre politikere lager et byråkrati som gjør at enda flere nordmenn havner i sofaen. Hvem orker å arrangere o-løp hvis det skal være på denne måten?

Den fantastiske naturen i Norge er en gave for alle som ønsker å ta vare på helsen sin, både den fysiske og den psykiske. Derfor skal vi verne om denne naturen. Men ikke ved å stenge oss selv ute.

Derimot skal vi bruke naturen på naturens egne premisser. Slik turgåere og løpere gjør. De som beveger seg inn i urørte områder, er som regel like stille og sky som dyrene som holder til der.

Da er det noe annet med de som raser rundt på snøskutere. De ødelegger stillheten, setter stygge spor og skremmer dyr og fugler.

Bred folkelig motstand gjorde at regjeringen i sommer måtte droppe frislippet de la opp til med sin prøveordning, men kampen er ikke over. Miljøvernminister Tine Sundtoft har allerede tilkjennegitt fra Stortingets talerstol at regjeringens neste grep er å endre loven slik at landets 76.000 snøskutereiere (tall fra årsskiftet), skal få grønt lys for det hun kaller «fritidskjøring».

Hvem skal verne naturen mot en slik miljøvernminister?

http://www.vl.no/meninger/dette-kan-bli-ulovlig-1.91911


Sist flyttet til topp av BmOnline den Lør Sep 02, 2017 8:25 am
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2608
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til Har vi et demokrati?

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester