Skyhøye strømpriser

Regjeringen har med viten og vilje stjålet folkets rettigheter, jfr den rimelige strømmen til boligen! Stortinget gjorde intet for å stoppe dette.
Forumregler
Lav strømpris ble stjålet av Bondevikregjeringen.
http://bmonline.no/html/spkrise.html

Nå venter vi på oppgjørets time!!

Skyhøye strømpriser

UNREAD_POST Skatt kraft » Tir Mar 29, 2011 9:36 pm

Flere Lesere i Norge mener noe er sinnsykt galt her i landet:

Vi er blitt ført bak lyset:

http://www.industrienergi.no/modules/m0 ... rtId=21408

Alle nordmenn med respekt for seg selv burde støtte denne saken. Sannheten er at staten skylder det norske folk enorme summer i strøm. Eksproprieringen av vannfallsrettigheter ble utført og private grunneiere måtte skrive fra seg eiendommer til samfunnets beste. Strøm skulle være en nullbutikk. Utgiftene til produksjonen skulle aldri overgå produksjonsutgiftene. Norsk lov omgås med å uttransportere norsk kraft for deretter å kjøpe forurenset kraft tilbake fra utlandet. Politikerne er fullt klar over dette og dette har blitt diskutert blant myndighetene i det lukkede rom. Desverre skal folket nå tjene staten og ikke omvendt. Staten selger det norske folk på børsen og høster økonomisk gevinst på dette. Forandring må til.

000
TV bilde viser oss tomme vannmagasin og vi blir oppfordret til å spare. Pakk inn bestemor, slå av lys og varme, ellers går det oss ille, er budskapet. Samtidig viser nyhetene oversvømmelser og store nedbørmengder. Her er det noe som ikke rimer. Er de personer vi har satt til å forvalte vannkraften vår så udugelige? Hvorfor skal vi få dyrere strøm, på grunn av lite vann, når vi oversvømmes av vann. Eg bærre spyr.

000
Jeg synes at Stortinget skulle glemme hele EU og i stedet tenke seg nøye om på hva det er de har stelt i stand i Norge. VI ser jo at globaliseringen skyter unna fundamentet også inne på stortinget.

Dette kan vi ikke sitte stille og være vitner til, vi må si ifra at vi ikke aksepterer denne raseringen av norsk velferd som vi til nå aldri har vært vitne til i manns minne.

000
Staten tjener masse penger på denne naturgitte gaven, og mange aktører ellers som krafteierne.
Det var under en borgerlig regjering dette ble vedtatt og i avtaleverket står det også at krafteierne skal ha et visst utkomme som garnteres enten kraftprisen går opp eller ned. Garantert statslønn kan man gjerne beskrive det som.

Utbyttet er enorm og investringen har vært påsatt håndbrems.
Det er vi som egentlig er krafteiere, men jamen koster det å være medeier når utbyttet går til andre formål enn det vi sjøl bestemmer over.
Er det feil å benevne dette som sosialiseringspolitikk slik det er med avgifter og skatter på bilparken hvor inntektene er 60 milliarder og tilbakeføringen på vei er halvparten eller mindre?

000
Jeg vil bare minne på at strømmen skulle være et samfunnsgode og ikke en avgiftsbutikk for stat og kommune. I flere tiår ble strømmen produsert og levert for produskjsonskost. Nettleien var innbakt i strømprisen og strømmen kostet ikke mer enn den kostet å produsere. De siste 10 år har interessenter inne kraftproduksjon hevet uttallige milliarder kroner i fortjeneste som har gått til andre formål i samfunnet. Denne utviklingen er ikke en del av mester/mønsterplanen som opprinnelig ble til for å gi det norske folk et samfunnsgode. Vi blir rett og slett snytt!
Skatt kraft
 

Troms Kraft er meget ufin

UNREAD_POST BmOnline » Fre Des 06, 2013 2:35 pm

Her ser dere "tegningen" om hva som har skjedd med våre alles vannkraft til egen kostpris. Nå har bandittene klort til seg og ranet samtlige husstander i Norge for strømmen vi hadde til 5 øre/kwT.

Det er bare veldig rart at dette har kunnet foregå uten at en eneste har løftet klubba og slått i bordet?

http://www.fremover.no/lokale_nyheter/a ... 955523.ece

Jeg og mange med hadde andelsbrev fra vår lokale strømleverandør. Jeg har ennå dette brevet fra Varanger kraft. Dette vil jeg scanne inn her, så alle får se dette dokumentet. Det var en hundrekronings den gangen. Men i dag er den 10.000 mer verdt. Og dette var det som ble stjålet ifra oss ved å legge over til A/S i stedet for A/L. Andelslag var et mye bedre foretak for oss forbrukere. Men når banditter i slips får kloa i det, så blir det A/S og uspiselig for oss forbrukere, men en pengekarusell for staten og Nordsalten kraft, Varanger Kraft, Troms Kraft, SKS osv osv. Satan selv med andre ord.

Si ifra du også- få tilbake den gode gamle avtalen ola og kari hadde til 5 øre KW/t. Husk det var Senterpartiet ved Marit Arnstad som la vår vannkraft ut for salg.

http://grunnlovens-vektere.com/html/spkrise.html

BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1982
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord

Re: Har intet med Acer å gjøre??

UNREAD_POST BmOnline » Man Mar 19, 2018 2:04 pm

Vidar Hölm
Selvær

Mange hevder at dette ikke har noe som helst med ACER å gjøre. Jo, det har ALT med ACER å gjøre!

Kraftbransjen (i alle land inkludert Norge) er de som ivrer for "fri flyt".
Miljøet brukes som unnskyldning.

Leser dere artikler om sertifikatrordningene fremstilles alt "på hodet".
Nemlig at vi ikke har ren kraft i stikkontakten i Norge og derfor værsegod må betale for klimakvoter.

Jo det har vi men på papiret er den solgt til for eksempel Tyskland i mengder fordi folk har betalt en oppdiktet avgift for at de forbruker strøm.
Kort og godt så dreier saken seg for Norge sin del om hvorvidt kraft skal være en vare som skal gi maks profitt til krafttradere og kraftselskap eller fortrinnsvis skape arbeidsplasser og aktivitet i et land som ellers er konkurranseudyktig på mye i forhold til mange andre land i EU/EØS.

Spille på lag med naturen eller ei? Det er ikke gammeldags at storforbrukere av kraft ligger nærmest mulig kraftkilden(smelteverk osv) selv om det kan fremstilles sånn. De fysiske lover gjelder fremdeles. Bla for effekttap i kabler.

Vi må ikke late som om og bruke miljøhensynet som påskudd for at noen få blir steinrike.
Man må se på hva totalregnskapet for AS Norge blir. Samt miljøet.

Å kjøre kraft på kryss og tvers via lange kabler for st børsen skal gå bra har ingenting med miljøvern å gjøre.

I Norge tilhører vannkraften folket og vindkraft har kommet inn som et nytt moment ingen ofret en tanke på ville skape det motsatte av klimavennlighet. Alt stort sett utenlandseid og ulønnsomt pr i dag uten norske subsidier.

Ingen hjemfallsrett gjelder for vindkraft i Norge. Vann (og fortrinnsvis rent) er og blir klodens viktigste ressurs.

Til alle formål. På tide at man ser lenger enn akkurat en sak ad gangen. Ting henger sammen. ACER bunner i særinteresser. For kraftbransjen. Ikke klodens klima.
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 1982
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord


Gå til Kraftsvindel selskapene i Norge

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron