Salg av kraftselskaper ut av landet?

Salg av kraftselskaper ut av landet?

UNREAD_POST Norsk kraft » Fre Okt 29, 2010 9:52 pm

Salg av kraftselskaper ut av landet?
Høyre og Frp har programfestet en gavepakke til utenlanske selskaper, de vil selge vannkraften. ”Høyre vil bygge statens eierskap i næringslivet kraftig ned,” heter det i Høyres program for neste stortingsperiode. Mens ”Frp har vi ingen motforestilling mot at private kan eie kraftverk/kraftselskap,” ifølge programmet for de neste fire årene. Det vil være et ran av oss og våre etterkommer. Hvilken rett har Frp og Høyre til å ta fra våre barn og barnebarn den rikdommen som vi har arvet?

Av: Peter Ørebech, Tromsø Senterparti - 14.9.2009 kl 7:42Statkraft fikk et overskudd etter skatt på 3,3 milliarder kroner i årets seks første måender. Det tilsvarer 700 kroner per innbygger i Norge. I 2008 fikk Statkraft et overkudd på 8,1 milliarder kroner. Det betyr 1700 kroner per hode i Norge. 88 prosent av vannkraft er eid av staten, fylkeskommuner og kommuner. Det betyr at overskuddene i 2008 ga hver innbygger i Norge, stor som liten, omkring 3500 kroner fra vannkraften. Disse pengene kommer alle i Norge til gode ettersom det er staten som eier Statkraft.

Det aller meste av dette overskuddet vil gå inn i statskassen og finansiere velferd, veier, barnehager, sykehjem, pensjoner til deg og meg, Og lønninger til politi, sykepleiere, leger og lærere. Denne verdiskapninga vil Frp og Høyre selge ut av landet. De vil finanisere velferden med reduserte skatter og avifter og utsalg av offentlig verdiskapning som vannkraften. Det betyr redusert velferd, over tid lavere lønninger for offentlig ansatte og lavere pensjoner.

I Norge har vi større verdier i kraftverk og kraftlinjer enn i industri. Verdien på den norske kraftproduksjonen i 2006 var omkring 48 milliarder kroner.

Med en vedlikeholdskostnad på 1 øre per kilowattime, kan nedbetale norske vannkraftverk kjøres i hundre år. Deretter kan de kjøres i nye hundre år til omtrent samme kostnad til vedlikehold. Nedbetalte vannkraftverk er rene pengemaskiner, og de er våre pengemaskiner.

http://gamle.vol.no/Valg2009/index.asp?F=A&N=15302
Norsk kraft
 

Sliter du med å betale strømregningene?

UNREAD_POST Korrupt » Fre Des 17, 2010 7:33 pm

Har du fått problemer med å betale de store strømregningene?

Her er hva du må gjøre.

Send regningen til Stortinget, fordi det var dem som endret systemet med å sette våre kraftprodusenter ut på det åpne markedet i EU med lovnader om lavere priser. Men det viste seg at da kom sannheten om dette systemet på bordet, det var kun en ting som stod i hodet på kraftprodusentene, penger og atter penger.

De bryr seg ikke om at magasinene er tomme om høsten, slik at nordmenn skal ha nok vann til egen kraftproduksjon.
Nei, da flyr bare prisen opp til omså 10 kroner pr kw/t, og de tjener penger hos kraftselskapene. Damen som la ut dette forslaget er fra Senterpartiet og heter Marit Arnstad.

Les mer..

http://bmonline.no/html/spkrise.html
Korrupt
 


Gå til Arvesølvet

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest