Eidsivating og andre skumle ting..

Hvilke blindbukker og døvhørte individer er det som ansettes i domstolene her til lands?

Skal dette få lov til å fortsette som før?
Tore Sanberg har begynt å flytte fjell. Hipp, hipp...

Eidsivating og andre skumle ting..

UNREAD_POST BmOnline » Tir Jan 31, 2017 9:55 am

Av: Kirsten Leikny Femundsenden
Mine enkle tanker om forhold rundt aktoratet i Skarsvågsaken.

I 1 ½ uke har Jarle forsøkt å få en mail, med klage på statsadvokat Kaja Strandjord, frem til hennes sjef Bjørn K. Soknes.
Han bekreftet å ha sett mailen og vært innom kontoret i Trondheim på morgenen i går, mandag.
Ca kl 10 var han kommet seg til Oslo og var på møte sammen med Kaja Strandjord.

Kaja Strandjord skal være i retten i Skarsvågsaken på Hamar, tirsdag morgen.

Fredag ved dagsrevytider trodde Soknes, at han skulle ha kontordag i Trondheim, mandag.

Hmmm …..
Når statsadvokatene i Trøndelag svinger seg rundt i en slik fart, - hvorfor tar det slik tid å trekke noen uriktige påstander og besvare en skarve mail, med tre linjer????

Dette sier meg, at noe må ha hastet veldig……, med det møtet Soknes og Strandjord hadde i Oslo.

Så nå venter jeg bare på hva slags opptrinn vi blir møtt med på vei til Hamar og ikke minst i Eidsivating lagmannsrett i dag, - før saken til Skarsvåg starter.
Det er sagt den skal gå for åpne dører.

Kanskje jeg skal ta med en campingstol, - rettslokalet kan jo være fylt opp av politi, slik jeg har opplevd i Trondheim.

Jeg vil bare be alle kjøre pent på Hedmarken fra og med i dag, og til og med fredag, - selv om dere ikke ser politi på veiene.
Grunnen er nok bare midlertidig, at alt av politi trolig er opptatte med kroppsvisiteringer og vakthold over private gjenstander til de, som vil observere hovedforhandlingen i Skarsvågsaken, Eidsivating lagmannsrett. De er livredde for å få saken dokumentert.

Det er jo ikke så ofte, at saker med justismord er kjent på forhånd, slik at det er mulig å få med seg dette, når det skjer.

Jeg kjenner en del idrettsinteresserte, og de hevder med styrke, at det aldri blir slik å se reprisene av prestasjonen, som å få med seg hendelsene når DE SKJER. Kanskje det er slik i retten også…… hva vet jeg.

Det jeg vet, er at det er lov, ja vanlig og forventet at hendelser i idretten dokumenteres. Men av en eller annen årsak, er det ikke slik i retten, - der er DET FORBUDT.

De som styrer og jobber i rettssystemet vårt, vil ikke ha dokumentert hva de gjør. Ikke hvordan justismord foregår heller……. , synd synes jeg, for da behøvde de jo ikke gjøre den samme feilen flere ganger.
Vi har jo erfaring på at de blir avslørt og at sannheten alltid kommer for en dag. Dyrt blir det også, så jeg mener det må være en vinn vinn situasjon å oppdage hva de gjør feil.

Jeg har jo hørt at i idretten studerer de hva som er skjedd på opptaken i ettertid, - men DET liker tydeligvis ikke aktoratet og dommere……..

Det måtte jo vært særdeles lærerikt for alle å ha lydopptak av Marius Reikerås, når han skal snakke om menneskerettigheter i morgen 1.2. kl 14:30.

Fritz Moen, Liland med flere….. sier ikke mer.

Av: Kirsten Leikny Femundsenden

En notis om et "hastemøte" i Oslo..... trolig ikke et hvilket som helst "hastemøte"....

Når dere har lest hva jeg skriver, så får dere selvsagt gjøre dere opp en egen mening.

03.01.17,
skrev aktor i Skarsvågsaken, statsadvokat Kaja Strandjord, til Eidsivating lagmannsrett, om at hun ikke vil ha mulighet til dokumentasjon i retten (lyd/bilde) og navnga noen av de, som hadde vært tilhørere under Skarsvågsaken i Steinkjer, fra 19.9.16. Hun tillot seg noen karakteristikker som var så grove, at de ble for sterke selv for meg. Ved siden av karakteristikker, tilla hun alle å være med i et spesielt miljø. Deriblant meg.
Det er selvsagt totalt uakseptabelt, - da jeg ikke er med i noe miljø og ikke har til hensikt å delta i noe. Jeg anser meg for øvrig såpass voksen, at jeg ikke kan se, at jeg har behov for en overivrig statsadvokat, til å finne miljøer, som jeg bør delta i.
Så vidt jeg har fått opplyst, er det straffbart å plassere folk i bestemte miljøer…...når det er feil. - Høye strafferammer til og med.
Underlig at statsadvokaten ikke vet dette?

19.01.17,
skrev Jarle Mjøen en mail til førstestatsadvokat Bjørn K. Soknes i Trondheim. (Han er sjefen til Kaja Strandjord). Det ble spesifikt bedt om å få bekreftet mottak av mailen, og svarfrist var satt til kl 16:00 mandag 23.01.

24.01.17
Tirsdag 24,01 kl 10, var det ikke kommet noe livstegn. En telefonsamtale til Statsadvokatens kontor bekreftet muntlig at mailen var kommet frem, men de nektet å bekrefte mottaket skriftlig. Mailen var dessuten IKKE levert til førstestatsadvokat Soknes, men til hun som klagen gjaldt, statsadvokat Kaja Strandjord.
Etter en telefon til riksadvokaten for råd, ble mailen sendt en gang til, med svarfrist torsdag 26.01 lunch tid og med nok en spesifisering om bekreftelse på mottak og at den skulle leveres førstestatsadvokat Soknes.
Denne gangen kom etter hvert en skriftlig bekreftelse på mottak av mailen.

27.01.17
Torsdag kom og gikk uten tilbakemelding. Etter å ha måttet sende mailen to ganger og således satt to frister og nå ventet 1 ½ arbeidsdag over siste frist, fant Jarle det betimelig å sjekke om Soknes hadde mottatt siste sending, eller om denne hadde blitt «feilsendt» også……. Fort gjort, tydeligvis.
Den eneste og beste måten å sjekke det på, var selvsagt å ringe hjem til Soknes, etter beregnet middag. Mailen var tydeligvis ikke kjent, da han var kjapp med å avtale at Jarle skulle ringe mandag, for da skulle han være på kontoret sitt i Trondheim.

30.01.17
Jarle ringte etter avtale. Klokken var ca 10. Førtestatsadvokat Soknes kunne da opplyse at han var på et møte i Oslo! - Jarle spurte om det ikke var slik, at han skulle være på kontoret i Trondheim som han hadde sagt. For Jarle ventet på svar, på mailen. Det hastet, da saken til Skarsvåg begynte i morgen og Kaja Strandjord skulle vel være aktor der…..?
Ja, han hadde vært på kontoret og hadde fått mailen og nå var også hun i Oslo sammen med Soknes.

Jarle sto på sitt, da han hadde bedt om at statsadvokatens løse og uriktige påstander skulle trekkes tilbake, med brev til Eidsivating lagmannsrett. Førstrstatsadvokaten sa da at Eidsivating lagmannsrett kunne bestemme det.

Førstestatsadvokaten ble presset og sa at Jarles mail «ikke hadde prioritet» og at den ikke ville bli besvart før torsdag. (2.2)
.
Jarle skrev da mail i Eidsivating lagmannsrett, med kopier og hva soknes hadde sagt. Evt. at Kaja Strandjord ble byttet ut som aktor i Skarsvågsaken. Mailen ble fulgt opp med telefon og henvendelsen ble bekreftet besørget til rette vedkommende i Eidsivating.
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2272
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til LOV og RETT

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron