27 lystløgnere gir seg på tinget

Mange av påleggene som kommer til kommunene fra sentralt hold er pga den ulovlige innførte EØS-avtalen. EU-direktiver er i strid med Norges Grunnlov da det er nordmenn som skal lage lover for Norge. Det er et svik og et forræderi imot nasjonen og folket vi er vitne til skjer. Nå må det en riksrettssak til mot svikerne på stortinget og i Regjeringen. http://bmonline.no/html/wetland.html
Forumregler
Merk dere at rikspolitikerne vil ha vekk kommuner.
Her kan dere lese årsaken til hvorfor de vil fjerne kommunene:
http://grunnlovens-vektere.com/html/sammen.html

27 lystløgnere gir seg på tinget

UNREAD_POST Informanten » Tor Jan 10, 2013 11:06 pm

Det er jaggu på tide at de forsvinner fra pensjonspoengene sine disse nikkedukkene. Nei, de vil ikke bli savnet.
Hva var det de lovet oss?

Hva med å nevne:

Kraftige skatteøkninger.

Økninger i boligskatten og en utvidelese av muligheten til å ta inn eiendomsskatt.

Kraftig økning i antall asylsøkere, noe som koster samfunnet milliarder.

Surr og rot i utenrikspolikken.

Beslutningsvegring i alle saker hvor SV sier nei.

Rekordøkning i matvarepriser etter tidenes dyreste jordbruksoppgjør.

Det er bare å fortsette.

Særinteressene har fått gjennomført sitt.

Vi andre har tapt.

Var det ikke hele 50 som ville takke av ved neste stortingsvalg? Hadde det ikke vært likere at hele bengen på 169 forsvant på skogen?

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/08/12/543297.html

STORTINGET (TV 2) Nær en tredjedel av dagens stortingsrepresentanter er på full fart ut av rikspolitikken, uansett utfall av valget. Tv2.no har laget en fullstendig oversikt over hvem det gjelder.

Hele 50 av dagens 169 stortingsrepresentanter har enten selv takket nei til gjenvalg eller gått tapende ut av nominasjonskamper i eget fylkesparti i forkant av høstens stortingsvalg.

Arbeiderpartiet og Frps grupper får størst utskifting, der har henholdvis 19 av 64 og 12 av 41 sittende representanter sagt takk for seg allerede før velgerne har fått sagt sitt.

Flere av politikerne som kaster inn årene i september er svært fremtredende og sentrale politikere for sine partier, og uvanlig mange «unge» representanter gir seg etter bare en eller to perioder.

Størst utskifting hos de store

Etter åtte år med rødgrønn flertallsregjering sammensatt av Ap, SV og Sp er det om bare ni måneder duket for stortingsvalg i Norge. Mandag 9. september skal innbyggerne i landets 19 fylker velge 169 representaner til det nye Stortinget. Fordelingen av disse avgjør om Jens Stoltenberg får mulighet til å bli Norges lengstsittende statsminister siden Einar Gerhardsen eller om Høyres Erna Solberg blir den første bergenser til å danne regjering siden Johan Ludwig Mowinckel i 1935.

LES OGSÅ: Folket tror Erna blir statsminister

Gjennomgangen tv2.no har gjort viser at det - ikke så rent uventet - er de to største partiene på Stortinget, Ap og Frp, som må forberede seg på størst utskifting i partigruppene etter høstens valg. I Helga Pedersens gruppe er det allerede klart at 19 av 64 representanter gir seg, mens minst 12 av de 41 vante ansiktene Siv Jensen omgir seg med på tinget også skiftes ut.

I Høyre, som i øyeblikket ligger an til å ende opp med den største stortingsgruppen etter valget, er det bare seks av dagens 30 representanter som ikke tar gjenvalg.
Foss blir gjerne statsråd igjen

Den suverent mest erfarne av stortingsrepresentantene som til høsten vandrer ut av Vandrehallen for siste gang er Høyres superveteran Per-Kristian Foss. 62-åringen fra Oslo har sittet på Stortinget sammenhengende i 32 år om man teller med årene som finansminister mellom 2001 og 2005.

Etter å ha vært heltidspolitiker nesten hele sitt voksne liv har han nå valgt å takke nei til en ny periode, ifølge ham selv fordi han ønsker å slippe yngre krefter til. Foss ser imidlertid ikke for seg noen pensjonisttilværelse etter valget, og vil gjerne ta plass ved Kongens bord om det skulle bli borgerlig regjering fra høsten av.

LES OGSÅ: Per-Kristian Foss blir gjerne statsråd igjen

– Jeg er klar hvis Erna spør. Men det er ikke gitt at det blir sånn. Det er mange å velge mellom. Og særlig hvis det skal settes sammen en koalisjonsregjering, har Foss tidligere sagt til TV 2.

Akkurat i disse dager er Foss i ferd med å avslutte arbeidet som leder av nominasjonskomiteen i Oslo Høyre, en prosess som etter det TV 2 erfarer ender med at Ine Marie Eriksen Søreide innstilles som ny 1. kandidat i Oslo etter Foss.

Der Per-Kristian Foss de siste årene har vært Stortingets mest erfarne mann har Arbeiderpartiets Marit Nybakk vært desidert mest erfarne kvinne. Hun ble i november renominert for fire nye år, og skulle hun komme inn vil hun i 2017 ha sittet 31 år på Stortinget.

LES OGSÅ: Ap-topp vant knallhard maktkamp
Tunge profiler takker av

Kristin Halvorsen (52), Anne-Grete Strøm-Erichsen (63) og Dagfinn Høybråten (55) er tre andre profilerte ansikter vi trolig kommer til å se mindre til etter høstens stortingsvalg. Etter å ha preget det politiske Norge på hver sin måte i en årrekke har alle tre valgt å sette punktum til høsten.

At Halvorsen gir seg etter valget i høst har vært kjent lenge. Den tidligere SV-lederen har vært innvalgt på Stortinget siden 1989, og sittet som statsråd de siste åtte årene. På vårparten i fjor overlot hun lederjobben i SV til Audun Lysbakken, og ble samtidig avløst av Bård Vegar Solhjell i regjeringens såkalte underutvalg.

Hva den bokaktuelle kunnskapsministeren skal fylle dagene med etter 9. september er ikke kjent, men dersom vinden skulle snu og SV fortsette i regjering kan det godt tenkes at også Halvorsen - som er en av arkitektene bak det rødgrønne prosjektet - ønsker å fortsette som statsråd.

Har sittet i åtte år - men aldri møtt

Nåværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen gav allerede i fjor vår nominasjonskomiteen i Hordaland Ap beskjed om at hun ikke ønsket gjenvalg til Stortinget. 63-åringen ble innvalgt for første gang i 2005, men har aldri møtt som representant da hun har bekledt ulike statsrådsposter hele tiden.

Strøm-Erichsen var ordfører i hjembyen Bergen fra 1999-2000 og byrådsleder de tre påfølgende årene. Arbeiderpartiet har ikke hatt makt i Vestlandets hovedstad siden Strøm-Erichsen forlot byen, men bare tiden vil vise om hun lar seg friste til et lokalpolitick comeback.

LES OGSÅ: Helseministeren takker nei til gjenvalg

Tidligere KrF-leder Dagfinn Høybråten, som har vært innvalgt fra Rogaland de siste årene, gjorde det allerede for to og et halvt år siden klart at han er inne i sin siste periode som stortingsrepresentant. Siden den gang har han også overlatt partiledervervet i KrF til Knut Arild Hareide.

PS: SE HELE OVERSIKTEN OVER HVEM SOM GIR SEG NEDERST I SAKEN!
To kronprinser gir seg

Men det er ikke bare «de godt voksne» som teller på knappene. Det mest oppsiktsvekkende ved listen over stortingsrepresentanter som takker for seg til høsten er den store andelen unge politikere.

Det kom som en overraskelse på mange da Frps Ketil Solvik-Olsen i høst bestemte seg for å takke nei til gjenvalg til Stortinget. Solvik-Olsen er regnet som en av de store brobyggerne mellom de ikke-sosialistiske partiene på Stortinget.

– Vi lever i en verden full av muligheter, men jeg har ingen andre jobbtilbud eller noe. Jeg stortrives på jobb, men dette handler om at jeg må finne en måte å løse det på med familien, har Solvik-Olsen sagt til TV 2.

Men selv om 40-åringen fra Rogaland gir seg som folkevalgt av hensyn til familien er det få som tror han vil takke nei om han blir tilbudt en statsrådspost i en eventuell blå regjering etter valget. Solvik-Olsen nevnes også av flere som en mulig ny nestleder i Frp allerede på landsmøtet til våren.

Også et annet ungt stjerneskudd i Fremskrittspartiet, Tord Lien, har takket nei til gjenvalg. Trønderen hører hjemme i samme fylke som Sp-kronprins Ola Borten Moe (36), som i oktober varslet at han ikke var aktuell for en ny periode på Stortinget akkurat nå. Fortsatt nevnes mannen som for tiden er olje- og energiminister som en het lederkandidat i Senterpartiet den dagen Liv Signe Navarsete gir seg.

LES OGSÅ: Borten Moe gir seg på Stortinget
Dropper Stortinget til fordel for familien

Solvik-Olsen, Lien og Borten Moe er alle småbarnsforeldre. Det har de til felles med flere av de som står på listen nederst i artikkelen.

Thomas Breen er en av stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet som ble spådd en stor framtid, og som partiet har vist tillit ved å gjøre til fraksjonsleder. Han synes arbeidet i Stortinget er spennende og interessant, men velger å gi seg etter bare to perioder, av hensyn til familien.

– Nå er jeg så heldig at jeg skal bli far til nummer tre i september. Det er først og fremst en stor glede, men samtidig en utfordring i forhold til å fortsette på Stortinget, sier Breen til TV 2.

LES OGSÅ: Thomas Breen gir seg på Stortinget

Han er en av de mange som ukependler til hovedstaden. Men fordi stortingsåret bare går fra oktober til juni, hoper arbeidet i ukedagene seg opp, og ofte rekker han ikke hjem i helgene. Han mener Stortingets arbeidsform fremstår som umoderne og burde endres.

– Det er et paradoks, for de fleste politiske partier vil ha en dynamikk i arbeidslivet for øvrig. Man lovregulerer både hvor mye man kan jobbe per uke, og har også politiske intensjoner om å tilrettelegge for familieliv. Men Stortinget er kanskje det organet som henger mest igjen i det norske samfunnet, og det paradokset bør man gjøre noe med.
HELE OVERSIKTEN

Under følger oversikten over alle de 50 stortingsrepresentantene som enten har takket nei til gjenvalg eller tapt nominasjonsprosessene i sine fylkespartier.

Fra Akershus sier Morten Høglund (Frp), Hans Frode Kielland Asmyhr (Frp), Gorm Kjernli (Ap), André Oktay Dahl (H), Sonja Irene Sjøli (H) og Borghild Tenden (V) alle takk for seg uansett valgresultat i september.

I Østfold valgte Thor Erik Forsberg (Ap) i høst å trekke seg fra nominasjonsprosessen etter å ha stått frem som cannabisbruker. I tillegg gir Frp-duoen Jon Jæger Gåsvatn og Vigdis Giltun seg.

Fra Oslo blir fem profilerte ansikter et sjeldnere syn i aviser og TV fra september. Disse er kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV), Per-Kristian Foss (H) og Heidi Sørensen (SV), Akhtar Chaudry (SV) og Håkon Haugli (Ap). De tre første gir seg av egen vilje, mens Chaudry og Haugli tapte nominasjonskampen i sine partier.

Fra Telemark gir Gunn Olsen (Ap) og Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) seg.

Fra Hedmark setter Thomas Breen (Ap) og Per Roar Bredvold (Frp) foreløpig sluttstrek for sine rikspolitiske karrierer.

Fra Sogn og Fjordane har lederen av Stortingets energi- og miljøkomite Erling Sande (Sp) og Åge Starheim (Frp) begge bestemt seg for å takke nei til gjenvalg etter to perioder.

Fra Oppland gir Torstein Rudihagen (Ap), best kjent fra Arbeiderpartiets såkalte «sykkelgerilja» seg som stortingsrepresentant.

Fra Buskerud har Frp-politiker Ulf Erik Knudsen bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg.

Fra Vestfold gir tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen (Frp) seg som stortingsrepresentant. Han kan imidlertid raskt bli hentet inn til oppgaver i regjeringsapparatet dersom Siv Jensens parti kommer til makten etter valget.

Fra Vest-Agder takker Peter Skovholt Gitmark (H) og Henning Skumsvoll (Frp) og Dagrun Eriksen (KrF) for seg. De to første har selv sagt stopp, mens Eriksen tapte nominasjonskampen i høst etter 16 år på Stortinget.

Fra Rogaland gir foruten Ketil Solvik Olsen (Frp) og Dagfinn Høybråten (KrF) også Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), Tore Nordtun (Ap), Torfinn Opheim (Ap) og Øyvind Vaksdal (Frp) seg på Stortinget til høsten.

Fra Hordaland gir både Arne Sortevik (Frp), Dag Ole Teigen (Ap), Laila Dåvøy (KrF), Karin S. Woldseth (Frp) og Henning Warloe (H), Hilde Magnusson (Ap) og Tove Linnea Brandvik (Ap) seg, i tillegg til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Fra Møre og Romsdal har Svein Gjelseth (Ap) bestemt seg for å takke nei til gjenvalg.

Fra Sør-Trøndelag forsvinner i tillegg til olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) også Gunn Karin Gjul (Ap), Arne L. Haugen (Ap) og Tord Lien (Frp).

Fra Nord-Trøndelag gir Lars Myraune (H) og Susanne Bratli (Ap) seg.

Fra Nordland kommer nye fjes inn for å erstatte representantene Tor Arne Strøm (Ap), Ivar Kristiansen (H) og Geir Ketil Hansen (SV), som alle takker for seg.

Fra Troms har Bendiks H. Arnesen (Ap) og Anne Marit Bjørnflaten (Ap) valgt å takke for seg.

Fra Aust-Agder og Finnmark ønsker alle de henholdsvis fire og fem sittende representantene gjenvalg.

Tror neppe de vil bli savnet med det aller første noen av disse folkevalgte som har "brent lyset" i begge ender jfr medlemmer i Europabevegelsen. De er ikke glemt den dagen saken om deres agenda kommer opp i dagen.

Her ser dere dokumentasjon på hvor ille det er blitt for det norske folk, pga landsforræderne i Regjeringer:

livsoppholdssatser-etter-sosialtjenesteloven.pdf
Se hva gamlingene våre IKKE får!
livsoppholdssatser-etter-sosialtjenesteloven.pdf (36.02 KiB) Vist 217 ganger
Informanten
 

Re: 27 lystløgnere gir seg på tinget

UNREAD_POST BmOnline » Fre Aug 02, 2019 6:59 am

Ja, LYSTLØGNERNE gir seg.

Men hør, og lytt nøye hva som egentlig foregår-.

Hvorfor trekker de seg?

Jo, fordi de vet med seg selv at ALT de har unnlatt å foreta seg FOR sitt eget folk taler imot DEM SELV- og de er mektig klar over at demokratiet ikke finnes. Skuespillet som har foregått siden 10. januar- bør nå avvikles- og ALLE som har bidratt til bedraget skal baksnakkes.

BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2597
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0


Gå til Lokalpolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester

cron