AP har sviktet, sier Lundteigen- KRISE- ropes det

Det AP har vært mest opptatt av, jo å innføre fandens prinsipper, les USSROMA i Norge. Jesuittparagrafen som var satt inn som en stopper i Norges Grunnlov, ble fjernet av forræderne i 1956. AP har ansvaret for ødeleggelsen av nasjonen, siden- både før og etter 2. verdenskrig.

AP har sviktet, sier Lundteigen- KRISE- ropes det

UNREAD_POST Klippekortet » Søn Jun 16, 2013 2:57 pm

Det var egentlig den samme oppførsel som skulle vært oppvist da Gro H Brundtland ble valgt til statsminister- så skulle folket ha protestert høylytt og forlangt henne avsatt.

- Jens Stoltenberg har sviktet.

- Nå er det helt krise, sier Sps Per Olaf Lundteigen.

Regjeringskollega Senterpartiet er lite fornøyd med innsatsen til Jens Stoltenberg med å redde skogsindustrien i Norge.


- De har hatt lite fokus på skogbruk og skogsindustrien de siste åtte årene, sier Lundteigen til Nettavisen NA24.

- Jens og Karl Erik Schjødt-Pedersen tilhører de næringsnøytrale i Arbeiderpartiet, som sammen med teoretikerne i Høyre har hatt altfor mye makt de siste årene. Høyre i opposisjon har vist enda svakere muskler enn de to, fortsetter Lundteigen.

Det er artikkelserien som Nettavisen NA24 har kjørt på de siste dagene som stiller spørsmålet om Norge bruker oljepengene riktig og om landets økonomi er sikret mot en nedtur, som har trigget Lundteigen.
NORGE på VEI til å bli sykt
Norge er på vei til å bli sykt. Det er noe som har skjedd i dette samfunnet. Det er skummelt, sa Norsk Industris mektige leder, Stein Lier-Hansen.

LES SAKENE HER:

- Norge er på vei til å bli sykt

- Vi er et lite land og har cirka 600.000 som står utenfor

- Lønnen til alle nordmenn må stagges

Vil skrote Jens' hjertebarn

Lundteigen mener at politikerne, med regjeringen i spissen, er i ferd med å kvele flere norske industrimiljø, som man fort kunne fått ekstra ben å stå på - i tillegg til olje og gass.

- Se på skogsindustrien. Her har Jens og Schjødt-Pedersen sviktet. Sammen med næringen selv, har de klart å sende en industri i grøfta, sier Lundteigen.

Han trekker fram at man må evne å se på ulike næringers egenart, konkurransesituasjon og muligheter til å lykkes internasjonalt.

- Bare se på skipsfarten. Der tenkte man stort og definerte hva som måtte til for å ha en livskraftig skipsfartsnæring, sier Lundteigen.

- Det ble en suksess. Kraftige virkemidler i milliardklassen kom på bordet og samspillet mellom det offentlige og det private fungerte 100 prosent, fortsetter han.
Jens Stoltenbeg og Siv Jensen diskuterer blant annet norsk økonomi på onsdag. Nå mener Lundteigen at Jens har sviktet skogbruksnæringen.
Foto: Jørgen Berge

GIEK, lønnstilskuddsordningen for sjøfolk og den gunstige nullskatteordningen for rederiene, er ifølge Lundteigen, alle eksempler på slike virkemidler.

- Men det var sterk motstand fra især Høyre, men også SV og i Arbeiderpartiet, sier Lundteigen.

- Jeg ble fortalt av motstanderne av rederibeskatningen at skipsfart var noe vi drev med da vi var fattige, men når vi nå var blitt rike, trengte vi ikke å drive med det lengre, sier Lundteigen.

- Men et Norge uten skipsfart, er ikke Norge, tenkte jeg, sier han.
Overlatt skogen til vår herre

Han trekker fram at skogbruksnæringen er i en tilsvarende situasjon. Den er blitt «årelatt» siden 1990-årene av politikerne her hjemme i Norge.

- For første gang i historien eksporteres sagflis, hoggerflis og gran-/furuslipp som råvare, på skip, ut Drammens- og Oslofjorden til Tyskland, sier Lundteigen.

- Dette er tilbakegang. Nå eksporter vi råvarer, mens Drammen er bygd opp på eksport av foredlede varer, sier Lundteigen.

Tidligere ble råvarene fra skogbruket foredlet i Norge og så skipet ut til for eksempel Tyskland. Nå er det kun to såkalte tømmekokerier (bioraffinerier) igjen i Norge, ifølge Lundteigen.

- Borregaard har ett, mens det andre ligger på Tofte. Tofte som enten blir lagt ned eller blir kjøpt av et selskap fra Thailand, som vil drive fabrikken på importert eukalyptus fra sitt hjemland, sier han.

- Nå er det krise, helt krise. Hele verdikjeden skjelver, fortsetter Sp-politikeren.

- Det kan virke som at politikerne nå vil overlate skogen til vår herre, og at den skal vokse og vokse ut av kontroll, sier han.

Lundteigen peker på at krise gir muligheter, fordi man må tenke nytt. Skogindustrien må omstilles til å produsere ulike klimavennlige produkter basert på grønn karbon, slik oljeindustrien gjør i dag.

- Jeg blir helt oppgitt, når det i dag snakkes om klima - et av de mest udefinerte ordene. Ingen snakker om karbondioksid, fotosyntese, tømmer og bioraffineri, sier Lundteigen.

I dag prioriteres oljeproduksjon og -produkter framfor utnytting av det grønne, fornybare karbonet.

- Skogressursene vil spille en avgjørende rolle i overgangen til lavutslippssamfunnet og for å utvikle en sterk bioøkonomi, sier Lundteigen.
Må sette toget på rette skinner

Det er ikke for sent for skogsindustrien, men da må politikerne og næringen handle raskt og samlet.

- Man må få til et samspill mellom det offentlige og det private. Det offentlige må gi rammebetingelser som gjør at det blir lønnsomt med skogbruk og foredling av tømmer i Norge igjen, sier Lundteigen.

Skognæringen må lære av skipsfarten og tenke stort, mener han. Derfor foreslår Lundteigen at staten faser inn investeringskapital i et eget skog-/treforedlingsbransjeprogram for å lette kapitalsituasjonen ved omstilling.

- Det vil bety egen investeringsstøtte til miljøteknologi for skog-/treforedling, rimelige og langsiktige statlige risikolån og langsiktig statlig eierkapital, som sammen med private, langsiktige investorer, kan sikre et robust eierskap som ikke har store krav til avkastning fra første dag, sier Lundteigen.

Han vil også at det gjøres mer foretakslønnsomt å nytte fornybart karbon framfor fossilt karbon.

- Via CO2-avgifter på bruk av fossilt karbon, kan avgifter overføres til produksjon og bruk av fornybart karbon på nærmere definerte vilkår, sier han.

Overføring av CO2-avgift tilsvarende 100 kroner kubikkmeter tømmer, som betaling for klimajobben til skogavgiftskonto, er et godt alternativ, sier Lundteigen.

- Men her trengs det en politisk ledelse som kan sette toget på skinner igjen, avslutter Lundteigen.
http://www.na24.no/article3635976.ece
Klippekortet
 

Gå til Arbeiderpartiet

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron