Slik virker KGB syra- Cyanid

Nå er det kommet oss for ørene at vi har landsforrædere i regjeringen. Men det er ikke bare i AP. Hele veien er det gjennomsyret av "kreft." Fremmede makter styrer Fedrelandet, og disse personene vi snakker om skal til-snakkes, ikke fremsnakkes!!
Forumregler
Nå må det norske folk ta tak, kast stasi-spionene i kasjotten og få de dømt etter sine egne metoder.
KGB-avhopperen Vasilij Mitrokhin og den britiske historikeren Christopher Andrew lagde en bok om KGB i bl.a. Norge.

Slik virker KGB syra- Cyanid

UNREAD_POST Agent Kamarova » Lør Des 21, 2019 10:01 pm

Hvordan virker cyanid?
Cyanid har ingen lukt, ingen smak, og den dødelige dosen er på under et mikrogram

Slik virker cyanid.
Verdenshistorien er full av dødelige hendelser hvor giften cyanid er involvert. Derfor er det ikke rart at det vekker særlig engstelse når en varebil med medikamenter om bord, inkludert cyanid, sist uke ble stjålet fra en parkeringsplass ved Lørenskog stasjon.
Se alle ledige jobber

Det finnes ulike typer cyanidforbindelser. Forskjellen har betydning for detaljene i stoffets virkemåte, men giftig kan stoffet være, uansett. Mest sannsynlig er det kaliumcyanid i den lille beholderen som ble med den stjålne varebilen.

Cyanid er en fellesbetegnelse for molekyler som inneholder en såkalt cyano-gruppe, et karbonatom bundet til et nitrogenatom ved hjelp av en trippelbinding. I tillegg til at cyanider kan være giftige i seg selv, er hovedfaren at de danner gassen HCN (blåsyregass) dersom de kommer i kontakt med syre.

Blåsyre er usedvanlig giftig, særlig ved innånding.

Både HCN og cyanider har det problemet at de er uten smak og lukt, og man merker dermed lite før det er for sent.

Noen få minutter etter forgiftning vil man kunne føle hodepine, svimmelhet, hjertebank, kortpustethet og oppkast. Deretter, plutselige sykdomsanfall, nedsatt hjerteaktivitet, senket blodtrykk og bevisstløshet – hvoretter du som regel dør.

Skulle du overleve, vil du være sterkt preget i lang tid fremover.

Siste: Stjålet cyanid skulle brukes til celleforskning

En trussel?

Spørsmålet mange i dag stiller seg, er derfor om dette biltyveriet kan være en trussel mot liv og helse.

Politiadvokat Camilla Granstrøm kan fortelle at de ikke vet hva slags cyanidforbindelse det her dreier seg om, men at de lot alarmen gå, nettopp fordi det befant seg cyanid i bilen. Tyveriet ser ut som et rent bilbrukstyveri, fortsetter Granstrøm, men på grunn av lastens karakter, etterforsker de alle eventualiteter.

Politiet etterlyser en liten, hvit plastbeholder – så det er følgelig ikke snakk om store kvanta. Men cyanid er giftig også i små doser.
Den stjålne lasten var en del av en forsendelse fra Sverige, og beholderen med cyanid skulle til Universitetet i Oslo ble det kjent mandag. Foto: Privat / Politiet /Scanpix

– Den dødelige dosen er på under et mikrogram, sier professor i uorganisk kjemi ved NTNU, Martin Ystenes til Teknisk Ukeblad.

Han vil imidlertid ikke kalle dette «ekstremt giftig»:

– Ulike tall tilsier at ld50 (altså dosen som dreper 50 prosent av de som utsettes for giften) for mennesker er mellom 0,1 og 1 gram. Ett gram vann er en kubikkcentimeter, altså på størrelse med en sukkerbit.

– Men at dette stoffet er veldig farlig i hendene på ukyndige, er opplagt.

Gift er ut: Nå er det high-tech-metoder som skal ta livet av rottene

Hvorfor er cyanid skadelig?

CN- oppfører seg som karbonmonoksid, CO. CO er som kjent potensielt dødelig fordi det binder seg til hemoglobin i de røde blodcellene. Det hindrer dermed blodcellene i å frakte oksygen rundt i kroppen, og vi kan dø av indre kvelning.

– Cyanid binder seg imidlertid enda hardere til hemoglobin, og det binder seg i tillegg til myoglobinet i musklene. Dette fører til at musklene ikke får oksygen, og dermed blir blå.

– Det kalles som sagt blåsyre. Cyanid kommer fra ordet cyan, som betyr blå, sier Ystenes.
Ufarlig i drikkevannet

Tanken mange kanskje har tenkt, er hva som kan skje, dersom noen virkelig ønsker å skade - er cyanid egnet for terrorister? Kan noen finne på å helle det i drikkevannet? Hva ville i så fall skje? Vi tok kontakt med FFI, Forsvarets Forskningsinstitutt.

– En liten mengde cyanid er lite egnet til å skade mange mennesker. For eksempel vil noen få gram ikke være egnet til å forgifte en drikkevannskilde på grunn av den store fortynningseffekten, sier sjefsforsker ved FFI Bent Tore Røen.

– Litteraturen viser til noen få påståtte forsøk på å forgifte drikkevann med cyanid, men da med relativt store mengder.
Agent Kamarova
 

Gå til Stasi- agentene i Regjeringene

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester

cron