Uten ekteskap – når kollapser samfunnet?

Er du i behov for forbønn, ta kontakt i Jesu navn.
Jeg ber for syke. Dette er i Herrens tjeneste og koster ingen penger.

Jakobs brev 5,15
15 Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt.
16 Bekjenn da syndene for hverandre og be for hverandre, så dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye.
Forumregler
Trenger du forbønn? http://bmonline.no/html/kristendom.html
Du finner meg på skype, Bmonlines eller tlf 41239887

Uten ekteskap – når kollapser samfunnet?

UNREAD_POST BmOnline » Tir Aug 07, 2012 6:29 am

Uten ekteskap – når kollapser samfunnet?

Domstolen i Strasbourg har avslått å behandle ankesaken som ville gi aksjonen for den gamle ekteskapsloven rett til å prøve sin sak for en norsk domstol. De har ikke tatt den beslutningen på juridisk grunnlag. Men de har ganske visst tatt den på politisk korrekt grunnlag.

Det er en politisk avgjørelse fra en domstol, med en dansk dommer som ansvarlig, som skulle holde seg til jussen. Det viser igjen hvordan domstolene svekkes som juridiske organer og blir politiske organer for makthaverne.

Kristen rettstenkning er taperen i Europa, sier filosof Nina Karin Monsen. Behovet for å reise et kristent universitet for lov og rett blir større og større i det avkristnede Europa.

Når domstolene ikke er i stand til å holde seg til de kristne rettsprinsippene, som lar alle prøve sin sak for domstolen, og til naturretten, begynner de å ta politiske hensyn. Det betyr at makthaverne styrer domstolene også.

I Bibelen fins det beskrivelser av en farlig endetidsutvikling. Det «som holder igjen», blir borte. Så åpenbares den lovløse.

Det er da nærliggende å slutte at det som holder igjen, er den judeo-kristne loven, arven fra Moses. Den store lovgiveren Moses er sitert tre ganger så ofte som filosofen Roussau (som vanligvis får æren for vestlige konstitusjoner), i forbindelse med utarbeidelsen av den amerikanske Grunnloven. De judeo-kristne rettsprisipper bygget den kristne rettsstaten i Vesten.

Det er altså bare en ting å si om avgjørelsen i Strasbourg.

Den lukter politikk lang vei.

Politikk og atter politikk.

Sosialdemokratisk politikk.

Vi må nå spørre med større styrke enn før. Skal man virkelig ikke fritt i en rettsstat rett få prøvet gyldigheten av flere millioner ekteskap inngått etter den gamle loven – som ble satt til side av vår regjering?

For det var tilsidesettelse – uten samtykke – som skjedde da alle disse gamle ekteskap, inngått på bibelske premisser ble integrert i en ny lov som faktisk opphever ekteskapet. Dette at vi ikke kan reise en slik sak fritt i Norge, etter avslag fra norsk høyesterett og Strasbourg, er i strid med rettsstatens vesen. Men det har også andre alvorlige konsekvenser for samfunnet. Den viktigste er denne: Uten ekteskap – kollapser samfunnet.

Det er neppe lenger et spørsmål om det vil skje – men når. Og det vil neppe gå mange generasjoner. Kulturforskning viser, ifølge verdensledende historiker Niall Ferguson, i boka «Sivilisasjon», at når nasjoner og sivilisasjoner kollapser, går det ikke over lang tid. Det skjer ofte brått. På kort tid.

Og det kan hende Europa med all sin avkristning nærmer seg det tidspunktet. Alternativene er som i temaet for den viktige talen til Emanuel Minos på Norge IDAGs generalforsamling: Vekkelse eller undergang.

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=21291

Finn Jarle Sæle
30.07.2012 11:43
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2354
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Re: Uten ekteskap – når kollapser samfunnet?

UNREAD_POST BmOnline » Tir Jan 08, 2013 11:38 am

Se nå hvor mørket brer om seg. Nå skal de liksom bry seg?
Her ser dere dem som virkelig har ord på seg- ala mørkemenn: les samtlige politikere!!

Høyre vil frata kirken rett til å vie folk
Staten skal ha vigselsrett alene, mens tros- og livssynssamfunn bare skal være seremonimestere, foreslår Høyre i utkast til nytt partiprogram.
Tips oss! Telefon: 22 80 85 80 | tips@abcnyheter.no

Tekst:

NTB - redaksjonen@abcnyheter.no

Torsdag 13.09.2012, kl. 07:34
Skriv ut 22

Partiet har i utkastet endret syn på vigselsordningen etter en lang runde internt, forteller nestleder Bent Høie.

– Staten vil med forslaget overta alt papirarbeidet og de juridiske sidene. Men folk vil også i fremtiden kunne feire et kirkebryllup akkurat som i dag, sier Høie til Vårt Land.

Det er gode muligheter for at forslaget blir en del av en fremtidig regjeringsplattform, tror Høie.

Les også: Sa «ja» 22 ganger i 13 land

I praksis vil forslaget bety at par som skal gifte seg, først henvender seg til det offentlige, for eksempel byfogden, for å få prøvd og godkjent ekteskapet.

Deretter velger paret seremoniform. De som ønsker det, kan henvende seg til en statskirke eller et annet trossamfunn for å få markert bryllupet. Ordningen med borgerlig vigsel skal bestå, slik at de som ønsker en nøytral seremoni, fortsatt kan få velge det.

Les også: Dronningen krasjet bryllupet

– Og de som verken ønsker borgerlig eller kirkelig markering, kan nøye seg med bare den obligatoriske registreringen av giftermålet, sier Høie.

Høyres programforslag blir presentert tirsdag. Deretter skal det på høring i partiet før det blir formelt vedtatt på landsmøtet neste vår.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/0 ... l-vie-folk


BmOnline
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2354
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0


Gå til BmOnlines kristendomsforum

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron