En ny svart dag i Den norske kirkes historie

Er du i behov for forbønn, ta kontakt i Jesu navn.
Jeg ber for syke. Dette er i Herrens tjeneste og koster ingen penger.

Jakobs brev 5,15
15 Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt.
16 Bekjenn da syndene for hverandre og be for hverandre, så dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye.
Forumregler
Trenger du forbønn? http://bmonline.no/html/kristendom.html
Du finner meg på skype, Bmonlines eller tlf 41239887

En ny svart dag i Den norske kirkes historie

UNREAD_POST BmOnline » Man Sep 10, 2018 9:06 pm

En ny svart dag i Den norske kirkes historie
Kristenledere reagerer kraftig på noen av de konklusjonene som bispemøtets samlivsetiske utvalg la frem i denne uken. Bibelforsker Norvald Yri synes det er meget alvorlig når preses i bispekollegiet prøver å så tvil om hva Bibelen og Paulus har sagt. – Da har hun stilt seg utenfor det en leder og en hyrde skal stå for og si i en kristen kirke, sier han.

Yri mener at preses misbruker skapelsesberetningen når hun siterer at det ikke er godt for mennesket å være alene. Det er fullstendig gal konklusjon når hun får det til å gjelde mann og mann og kvinne og kvinne.

Norvald Yri refererer til Romerne 1 om at det ikke kan sås tvil om at homofile handlinger i Bibelen betegnes som «skammelig utukt». Det strir mot skaperordningen og mot Guds åpenbaring. Det å kalle dette for ekteskap, er en styggedom som har presset seg inn. Det er et klart brudd på Guds Ord. Om prester og biskoper velsigner slike ekteskap i kirken, betyr det ikke at Gud gjør det, understreker han.

- Dette er Bibelen krystallklar på

At Paulus ikke har forstått dette med homofil kjærlighet, er en meningsløs påstand og en spekulasjon for å tilpasse det som sies i dag til den politisk korrekte oppfatning, sier Øyvind Gaarder Andersen, høyskolelektor ved Høyskolen for ledelse og teologi.

Han mener det ikke går an å komme med bortforklaringer og hevde at det er uklarheter i Skriften.

– På dette området er Bibelen krystallklar. Allerede fra første kapittel står det at Gud skapte mennesket til mann og kvinne, ikke til mann og mann eller kvinne og kvinne, sier han. Hele den katolske kirke internasjonalt, majoriteten av frikirkebevegelsen, pinsebevegelsen og trosbevegelsen i Norge stiller seg bak det samme synet på homofili. Pinsebevegelsen har nylig utarbeidet et trosgrunnlag der de er krystallklare i at ekteskapet kun er mellom mann og kvinne.

– Paulus forholder seg til fakta om at homofile handlinger er i strid med Guds vilje, sier Gaarder Andersen. Han ser det alvorlige i at man velger og vraker og fortolker Skriften som man vil, og han frykter de konsekvenser dette vil kunne få for det økumeniske samarbeidet mellom ulike menigheter i Norge. Den lutherske kirke i Etiopia brøt nylig med Den svenske kirken på grunn av homofilispørsmålet.

– Dette har langt mer alvorlige konsekvenser enn ulikt dåps- og nattverdssyn, sier Øyvind Gaarder Andersen.

- På kollisjonskurs med Guds hellige Ord

Thomas Bjerkholt, pastor i Trondheim Frikirke, synes rapporten fra Bispemøtets samlivsetiske utvalg er tragisk og dramatisk.

– De fremstår som teologiske forfalskere for det norske folk. Enda en gang blir det understøttet at Den norske kirkes ledelse er på kollisjonskurs med Guds hellige ord, sier Thomas Bjerkholt.

Eli Bondlid
12.02.2013 15:30

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=22151

Kommentar:
Ja, Kirkene og tradisjonene er kjente for å lede menighetene i grøften.
Kom ut av henne Mitt folk, sier Herren hærskarenes Gud. Og da mener Han kom ut og bort ifra horeriet dere tar del i ved å vandre med urent, i vantro. Det fins ikke tilgivelse ved vantro, Herren svor ved Seg selv, fordi det finnes ingen større- at vantro ALDRI skulle få slippe inn i Himmelen. (det nye landet)

BmOnline


Sist flyttet til topp av BmOnline den Man Sep 10, 2018 9:06 pm
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2357
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til BmOnlines kristendomsforum

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron