Stod Jesus opp av graven?

Er du i behov for forbønn, ta kontakt i Jesu navn.
Jeg ber for syke. Dette er i Herrens tjeneste og koster ingen penger.

Jakobs brev 5,15
15 Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt.
16 Bekjenn da syndene for hverandre og be for hverandre, så dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye.
Forumregler
Trenger du forbønn? http://bmonline.no/html/kristendom.html
Du finner meg på skype, Bmonlines eller tlf 41239887

Stod Jesus opp av graven?

UNREAD_POST BmOnline » Søn Feb 28, 2016 7:14 pm

Stod Jesus opp av graven?

Tror de kristne virkelig det? – Men det er jo naturstridig!

Ja, men vi tror også på en gud som skapte himmel og jord. Kunne han klare det, så kunne han sannelig også gjøre en død mann levende igjen.

Dessuten sa Jesus klart og tydelig fra på forhånd at han skulle stå opp igjen etter tre dager.

Forvandlet

Det er et faktum at disiplene var helt knust etter at Jesus var død. De stengte seg inne av frykt for å bli tatt selv. Da kvinnene kom og fortalte at de hadde sett Jesus, nektet disiplene konsekvent å tro det. Det var ”løst snakk”, tullprat.

En seriøs historiker som settes på saken, må konstatere at etter kort tid ble disiplene totalt forvandlet. De som var noen feige reddharer, ble som ved et trylleslag til verdens modigste mennesker. De har uten tvil hatt en svært sterk opplevelse, og denne preget dem resten av livet. Siden gikk de gjennom ild og vann for å fortelle nyheten om at han levde, og det fortsatte de med – alle sammen, helt til siste slutt. Det var komplett umulig å true eller piske denne overbevisningen ut av dem. Samtlige ble drept for sin tros skyld, bortsett fra Johannes. Og han fortsatte å fortelle dette glade budskapet til han var langt oppe i 90-årene.

Altså: Disiplene trodde på sitt eget budskap. Og det disse fattige, ulærde fiskerne fortalte, hadde en enorm ekspansiv kraft. I løpet av 250 år ble kristendommen statsreligion i Romerriket!

Jesu mor trodde

De andre som var aller nærmest Jesus mens han levde, trodde de på ham?

Ja! I fortellingen om bryllupet i Kana oppdager vi fort det meget nære forholdet mellom Mesteren og hans mor. Hun vil i sin godhet prøve å berge situasjonen når det viser seg at vertsfolkene er kommet i vansker. Maria går da til sin sønn og informerer om problemet. Intet mer, intet mindre. (Hun kommer ikke med forslag til løsning, som kristne ofte gjør i vår tid, og derfor ikke ser bønnesvaret, når det kommer på en annen måte enn forventet.)

Det virker som om hun har gjort det samme før og at hun kjenner sin sønn. For selv om han svarer henne litt skarpt, er Maria tilsynelatende helt sikker på at Jesus ”tar saken”. Hun går til tjenerne og gir beskjeden: ”Det han sier dere, skal dere gjøre”.

Problemet blir løst, og det meget, meget elegant. Og fortellingen viser at Maria tror på sin sønn og hans makt, 100%!

Jesu brødre trodde

Jesus hadde fire halvbrødre, Jakob, Josef, Simon og Judas. Dessuten hadde han flere søstre, som vi dessverre ikke kjenner navnet på. Av Johannes kapittel sju går det fram at de fire lenge ikke trodde på ham, men trolig så på ham som en ”fantast”. Det virker som de ikke hadde forstått hvem han var eller hva han ville. Også andre bibelvers bekrefter at brødrene ikke var blant hans etterfølgere. Det er klart at hadde denne situasjonen vedvart, hadde det motsagt Jesu troverdighet. Brødrene må ha levd svært nær ham - og over lang tid. Hadde Jesus vært en bedrager eller gal – og ikke Gud, ville de med stor sannsynlighet ha avslørt ham!

Har du forresten tenkt på [som nevnt i en annen artikkel] at det finnes bare de tre nevnte mulighetene? Enten var Jesus en bedrager, gal eller det han utgav seg for å være – Gud! Skulle det flotteste menneske vi kjenner, den aller største personligheten som har levd, ha vært en bedrager? Løyet i lange baner om seg selv? Utenkelig. Og han var definitivt ikke gal! Da er det bare en mulighet igjen, og det oppfordres du på det aller sterkeste å etterprøve: ”Vil noen gjøre Guds vilje, da skal han kjenne om læren er fra Gud, eller om jeg taler av meg selv (Johs. 7.17)!

Jesus viste seg for broren

I et brev forteller Paulus at etter oppstandelsen viste Jesus seg for mange, også for Jakob, sin eldste halvbror. Synet må utvilsomt ha gjort et sterkt inntrykk på ham – og de andre tre, også. For etter Jesu himmelfart kan vi se at brødrene ble med Maria og apostlene ”opp på den salen hvor de pleide å holde til” og ”var utholdende i bønn”.

I beretningen om Stefanus, den første martyr, ser vi at han bad til Jesus, noe som er helt oppsiktsvekkende i det strengt monoteistiske Israel. Vi kan absolutt regne med at de første som tilhørte ”Veien” eller ”Nasareersekten” gjorde det. De så ingen motsetning mellom det å be til Jahve og bønn til Jesus, hans sønn. Og det er merkelig å tenke på at Jakob, da Peter måtte flykte fra Jerusalem på grunn av forfølgelse i år 44, ble forstander for menigheten i Jerusalem, hovedmenigheten! Der tilbad de hans egen halvbror som Gud. I apostelmøtet, som er referert i Apostlenes gjerninger 15, ser vi den store autoriteten han hadde. Siden skrev han Jakobs brev, og lillebroren skrev Judas brev. Begge skriftene står i Det nye testamente. Og Paulus kan fortelle at ”Herrens brødre” fungerte som forkynnere rundt om i menighetene.

Ifølge tradisjonen led Jakob martyrdøden midt på 60-tallet. Han ble styrtet utfor tempelklippen.

Fariseeren Paulus

Den meget lærde og skarpe Paulus, som ble kirkens største misjonær og teolog, var fra begynnelsen av en særdeles aktiv og farlig forfølger. Siden ble han minst like ivrig til å forkynne den læren som han før prøvde å utrydde! Etter 30 år med farefulle og dramatiske reiser, trolig like til Spania, led han martyrdøden i Roma under keiser Nero i år 67. Det er beregnet at han gikk på sine bein en strekning tilsvarende 2,5 ganger Lindesnes – Nordkapp i tjenesten for evangeliet. Hans 13 bevarte skrifter er den mest leste brevsamlingen vi kjenner. Hans brev til menigheten i Roma er helt uten sammenlikning det brevet som har hatt størst innflytelse i verdenshistorien. Det hadde vært morsomt og visst hvor mange hyllemeter med kommentarer som er skrevet til sammen bare til det brevet!

I de 2000 årene som har gått, har evangeliet om den oppstandne Jesus gått jorda rundt, og kristendommen er verdens største religion med over to milliarder tilhengere. Derfor kan mange også i dag fortelle om en levende frelser, som har grepet inn i deres liv og som gir dem daglig glede, trygghet og godt håp for framtida.

Jeg selv er helt ufortjent heldig som kan være en av dem!
http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/ ... read48907/

Jostein Andreassen
Søgne

Kommentar BmO:

Nå skal jeg bare kommentere litt rundt om Jesus. Det er en vanlig unote å fremstille Maria som Jesu mor.
Nå kan vi ta for oss hvem som er Jesu Far. Jo, den Hellige Ånd overskygget Maria og det ble plantet en blodselle i hennes liv. Merk dette er en jomfruelig befruktning, som kun Gud kan gjøre. Således vet vi fra skriften at Gud er Jesu Far. Maria var bare en "rugemaskin". Vi vet at INTET blod er fra Maria. Blodet kom fra Gud. Det er derfor kun kjøttet som kom fra Maria, og Livskimen kommer av blodet, Guds eget Hellige blod.

Det måtte være slik, fordi en hednings blod, eller en jødes blod kunne ikke ta bort vår synd. Ser dere?
Jesus var verken jøde eller hedning. Han var Gud. Tenk over det- Han sa, Jeg i dere og dere i Meg.. Og Hans navn skal være Immanuel, som betyr- Gud i oss- Amen!
Men Guds eget blod ble utøst på Korset for å fri oss ifra våre synder-. Han tok selv straffen på seg for det som skjedde i Edens Have, for at Han igjen kunne ha samfunn med oss i våre hjerter. Amen!


Sist flyttet til topp av BmOnline den Søn Feb 28, 2016 7:14 pm
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2354
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Gå til BmOnlines kristendomsforum

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron