Brikken Norge mellom stormaktene USA og RUS

Utenriksministeren er i statsministerens fravær hans stedsfortreder.

Islamister får midler av Stockholm kommune for å bedrive terrorvirksomhet.
Hvilke skjulte motiver ivaretar denne "posten" man kaller berikelse?

Moderator: BmOnline

Forumregler
Her er det utenriks som gjelder.
§ 83. Den som retsstridig søger at bevirke eller at medvirke til, at Norge eller nogen Del af Riget bringes under fremmed Herredømme eller indlemmes i anden Stat, eller at nogen Del af Riget løsrives, straffes med Hefte i mindst 8 Aar eller med Fængsel fra 8 Aar indtil 21 år. UD med Lindstrøm i spissen har bidratt til dette.
Admin

Brikken Norge mellom stormaktene USA og RUS

UNREAD_POST Norulf Øvrebotten » Søn Okt 21, 2012 9:08 am

Nørulv Øvrebotten

Bakgrunn: Journalist, sjefredaktør,
næringslivsleder og forsvarspolitiker.
Programsekretær i NRK-Dagsnytt og NRKs utenriksavdeling 1979-86, redaktør i Firdaposten 1986-90, politisk rådgiver for forsvarsminister Johan Jørgen Holst,
Forsvarsdepartementet, 1986-88.
Sjefredaktør og adm.dir. i Rogalands
Avis fra 1990. Ble fiktivt borte fra
denne stillingen flere ganger i 1996 og
1997. Leder for og medlem av en rekke offentlige utvalg innen Forsvaret på 1980 og 90-tallet.

Fransk utdanning fra Paris i 1984 og fra 1994-1996.

Nå har du den riktige konteksten for å forstå dagens hendelser.

Du har den riktige konteksten for å forstå Norges virkelige rolle i det store spillet mellom supermaktene siden atomvåpen ble oppfunnet og revolusjonerte all strategisk tenkning . Før atomvåpen kunne ikke vestlig sivilisasjon bli lagt i ruiner i løpet av minutter og timer, etter atomvåpen kom, var dette en strategisk realitet. Som alle måtte forholde seg til.

Den gamle sjefen som lære meg opp, Johan Jørgen Holst, var til vanlig direktør for *Norsk Utenrikspolitisk Institutt*.

Han kalte meg overfor andre for sitt nødvendige korrektiv. For denne teoretikeren hadde behov for jordnær bakkekontakt rett som det var.

Johan Jørgen var Norges fremste ekspert på våpenkontroll, det vil si avtalene som ble inngått fra begynnelsen av 70-tallet og som regulerte atomvåpenbalansen mellom USA og Russland . Johan Jørgen var ikke bare Norges desiderte ener innen dette området, men en betydelig vestlig kapasitet som diskuterte slike strategiske spørsmål og deres kompliserte følger med de fremste ekspertene i USA, fra tidligere utenriksminister Henry Kissinger til arkitekten bak den amerikanske atomstrategien, Albert Wohlstetter*.

Da Russland begynte det store narrespillet for å snu folks oppfatning på hodet og legge til grunn et stikk motsatt utfall av den lange dragkampen mellom øst og vest, ble Hans Olav Østgaard ansatt som sjef for Politiets Overvåkingstjeneste i 1993 POT var vestlig forankret som følge av det formelle medlemskapet som Norge har i NATO. Da Moskva satte inn Thorbjørn Jagland som statsminister i 1996 kun for å knuse et allerede paralysert og svekket norsk sikkerhetspoliti som følge av granskinger, som igjen hadde hatt til følge at forholdet mellom banditt og politi ble bytte om i denne bransjen, ble Hans Olav Østgaard ofret.
Som Arne Treholt.

Bare på en annen måte. Noe som var planlagt fra begynnelsen i 1993. Østgaard satt bare og ble fetet. Uten å forstå Hans og Grete.

Jagland rensket ut hele ledelsen i sikkerhetspolitiet i 1996 og 1997. I følge Riksadvokaten lå det med knekket rygg etterpå. Jagland stanset også all etterforskning i arkivene til det tidligere øst-tyske hemmelige politiet og etterretningsvesenet Stasi.
Jens Stoltenberg er instruert til å gjøre det samme som Thorbjørn Jagland gjorde for ti-femten år siden. Nemlig sette kniven i ryggen på henne og sikkerhetspolitiet . For å undertrykke politiet til fordel for undertrykkeren. Nemlig Russland. Samme gamle historien, sannheten er som regel alltid det*.

Justisminister Knut Storberget brukes altså indirekte, om ikke flere ganger indirekte, som en general i de hemmelige tjenestene i Russland.

Til å ofre et menneske. For å skjule et maskespill fra Moskva. Det er samme prosessene som har skapt dagens politiske virkelighet i Norge i alle år etter krigen.

Høyre tror at ansettelse av sjef i PST var en prosess som ble avsluttet da vedkommende var ansatt, men like mye som politikere legger til grunn feil kontekst, legger de til grunn feil oppfatning av prosesser.

Dette er en snøstorm uten opphold, hele spillet, og prosessen med Janne Kristiansen er ikke over før hun er gått av. Blitt ofret. Slik planen var og er.

Ikke bare er denne prosessen uryddig, men den er bare en liten del av større prosesser som er like uryddige. Kort sagt: Russlands spill i det negative rom.

PÅ nivå etter nivå. Kampen om makten i Norge er hva det dreier seg om.

Besittelse er som alltid 9/10 av retten, så Putin sitter med de fleste essene.

Norulv Øvrebotten.
Norulf Øvrebotten
 

Gå til Utenriksdepartementet

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron