Tror ikke på AP sosialistenes EU visjon

Selvskudd i organisasjonen NEI til EU! Hvorfor vil ikke nei til eu fortelle oss om Europabevegelsen inne på stortinget? http://bmonline.no/html/eu_69.html
Fhv Stm. Gro Harlem Brundtland måtte lyve for å innføre EØS-avtalen:
http://bmonline.no/html/eos_04.html Merk dere at DDR opphørte, og opprettet en ny union, les EU.
Forumregler
Eu spørsmålet i Norge. Folket sa NEI til EU, følgelig skulle Gro H Brundtland og Støre ikke innført EØS avtalen, men beholdt fri-handelsavtalen. Hele AP har bidratt til en forbrytelse mot statens selvstendighet ved ikke å respektere Grunnlovens §§ 1 og 112.
http://bmonline.no/html/eos_04.html
De blir derfor automatisk rammet av Strl § 83.

Tror ikke på AP sosialistenes EU visjon

UNREAD_POST Folkeaksjonen Mot Eu medlemsskap » Ons Feb 02, 2011 10:59 am

Hylland Eriksen tror ikke på Arbeiderpartiets EU-visjon

- Jeg tror ikke på det sosialdemokratiske Europa. Det er et umulig prosjekt. Det er altfor mange portugisere og grekere, forskjellen er for stor, sier sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen.

«Selv om over tre fjerdedeler av befolkningen bor i byområder, vedvarer bygda å være et symbol på la Norvège profonde, det egentlige Norge.»

Det skriver sosialantropologiprofessor Thomas Hylland Eriksen og NUPI-forskningssjef Iver B. Neumann i en kronikk i Aftenposten. De legger til at det virker som «en håndfull bygdebeboere» lettere mobiliserer statsministerens sympati enn en papirløs jente fra Kaukasus.

Kronikken er basert på rapporten Hylland Eriksen og Neumann overleverte til Europautredningen, det regjeringsnedsatte utvalget som skal granske Norges forhold og forbindelser til EU, under et åpent møte på Litteraturhuset i Oslo tirsdag kveld.

Norsk identitet
Temaet for møtet var «Er Norge Europa? Europa og norsk identitet»
- innlederne i debatten var Hylland Eriksen, Neumann og UiB-professor Gunnar Skirbekk.
De fikk sine innlegg gransket og kommentert av sosiologen Cathrine Holst og skribenten Nils Rune Langeland.

Fra tilhenger til motstander
Holst skrev tidligere i år en kronikk i britiske The Guardian hvor hun fortalte om sin erfaring som EU-motstander som siden har glidd over til å bli EU-tilhenger.

«På valgvaken etter folkeavstemningen sang vennene mine og jeg 'seier'n er vår'. Vel, det viser seg at det var den - og det var den ikke. Norge forble ikke-medlem, men EØS-avtalen lot oss bli med i det indre marked. Til gjengjeld ble plutselig den samme EU-loven mange av oss hadde avfeid som nyliberal norsk lov likevel.»

Selvgransking i debatten
Under selve debatten sto bygda mindre i fokus. Den dreide seg snarere om mer metafysiske spørsmål: Hva er identitet? Hvordan kan den måles? Hva er EU, hva er Europa og hva er Norge?

- Identitet er en frustrerende ting å forske på, fordi den hele tiden er til stede, men uten at den kan pekes på. Det er noe eterisk og omskiftelig over det hele, sa Iver B. Neumann.
Men selv om du ikke kan måle den, er den der.


- Når det gjelder norsk identitet, er det en ting som er ekstremt viktig. Vi har det alle, enten vi vil snakke om det eller ikke. Identitet er en nødvendighet ved det sosiale. Og den er ekstremt politisk. Hvis man vil ha et kollektiv til å handle, må man gi det kollektivet en identitet.

- Europa forsvinner
Sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen mente heller ikke det var selvsagt hvor identiteten slutter og mer konkrete hensyn begynner.

- Hva har skjedd etter 1994?
Det gikk som det gikk. Hvor mye det hadde med identitet å gjøre og hvor mye med økonomi er et åpent spørsmål, sa Hylland Eriksen.

Selv om han framhever bygdas symbolverdi som en del av mobiliseringspakken under forrige EU-kamp, mener han symbolene er i endring.
- Symbolet på å være norsk har gått fra å være bondegården til å bli oljeplattformen.

Samtidig mener han Europa og EU holder på å falle ut av den norske debatten.

- Europa er i ferd med å forsvinne fra radaren når det gjelder debatten om framtida.

På spørsmål om hva slags EU han tror på, svarte han at han i hvert fall ikke kjøper idealet til for eksempel den britiske sosiologen Anthony Giddens, som var en viktig rådgiver for britenes eksstatsminister Tony Blair.

- Jeg tror ikke på det sosialdemokratiske Europa. Det er et umulig prosjekt. Det er altfor mange portugisere og grekere, forskjellen er for stor.


Et blikk mot USA
Av andre forklaringsmodeller på norsk identitet som ble lansert under møtet, foreslo historiker og skribent Nils Rune Langeland en nordamerikanskinspirert versjon.

- Gründerstatene i EU var taperne i andre verdenskrig. Frankrike ville være en del av seierherrene, men hadde tapt i 1940, det var Benelux-landene, for ikke å snakke om Tyskland. Det europeiske prosjektet var en dyd av nødvendighet. Men nederlagets fornuft i Norge sendte oss over Atlanterhavet, til USA.
Han mente også nordmenns forhold til naturen kunne underbygge den teorien.

- Norge hadde mye urørt skog på et tidspunkt da skogene var så godt som nedhogget i Europa. Det kan ha skapt en frontier-nasjonal identitet, som i Canada og USA, med et forhold til naturen som ikke bare er romantisk, men rommer mange andre dimensjoner.


Gamle krangler
Filosofen Skirbekk, som har skrevet boka «Norsk og moderne», og ble utfordret av utvalgsleder Fredrik Sejersted på hvorfor han ikke skrev noe om Europas rolle i norsk modernitet, savner de gamle dagene da studentene kunne både tysk og fransk og vendte seg mot Europa for å få intellektuelt påfyll. Han fikk sitt pass påskrevet av sin gamle motdebattant Hylland Eriksen:

- Livets mening består ikke i å gjøre alle andre mennesker til nordmenn. Jeg synes jeg ser et hint av det i Skirbekks bok. Han snakker om de andres behov for å lære av oss, aldri om vårt behov for å lære av dem.

Siste ord i saken

Cathrine Holst først og fremst kunne si noe om norske professorers forhold til europeisk identitet: Noen framhever Europa som det kulturelt degenererte USAs motsats, andre snakker aldri om Europa, men heller om «Skandinavia, Norden, Latin-Amerika, den fattige verden og jeg vet ikke hva».

Neumann mente vektleggingen av akademikernes syn på Europa egentlig var et feilspor.

- Det siste man skal gjøre hvis man skal kartlegge hva folk mener om Europa, er å se på hva filosofer og akademikere mener om Europa, sa Neumann.
http://www.nationen.no/2011/02/01/polit ... t/6421433/

Kommentar B. Mortensen:
Det er sørgelig dårlig av "ekspertisen" av filosofer og Sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen- at de ikke ser, vil belyse- det faktum at EØS prosjektet er blitt ulovlig vedtatt i Norge, jfr fhv st.m Gro H Brundtland og Jonas G Støre.
http://bmonline.no/forum/viewtopic.php?f=4&t=288

Den ulovlige Europabevegelsen inne på Stortinget:
http://www.youtube.com/watch?v=3_75vJC2EJE

Folkeaksjonen Mot Eu medlemsskap
Folkeaksjonen Mot Eu medlemsskap
 

Gå til NEI TIL EU

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron