Ex-rådmann i kvalsund truet til taushet

Mange av påleggene som kommer til kommunene fra sentralt hold er pga den ulovlige innførte EØS-avtalen. EU-direktiver er i strid med Norges Grunnlov da det er nordmenn som skal lage lover for Norge. Det er et svik og et forræderi imot nasjonen og folket vi er vitne til skjer. Nå må det en riksrettssak til mot svikerne på stortinget og i Regjeringen. http://bmonline.no/html/wetland.html
Forumregler
Merk dere at rikspolitikerne vil ha vekk kommuner.
Her kan dere lese årsaken til hvorfor de vil fjerne kommunene:
http://grunnlovens-vektere.com/html/sammen.html

Ex-rådmann i kvalsund truet til taushet

UNREAD_POST Informanten » Fre Jan 04, 2013 10:28 am

EKS-RÅDMANN: Oddbjørn Nilsen. Foto: Robin Røkke Johansen, Finnmark Dagblad

Eks-rådmann hevder han ble forsøkt truet til taushet
Stilte spørsmål rundt økonomisk rot.

Eks-rådmann Oddbjørn Nilsen i Kvalsund kommune sier til NRK at han og hans familie ble truet til taushet da han ville rydde opp i økonomisk rot.

Nilsen, opprinnelig bosatt i Tromsø, håper nå Økokrim kan avsløre eventuell korrupsjon i Finnmarks-kommunen, skriver NRK.

Nordlys har torsdag kveld vært i kontakt med Nilsen, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer i saken.

Til NRK forteller den tidligere rådmannen i Kvalsund at han skal ha fått to telefoner i årsskiftet 2010-2011. Telefoner som ba ham "holde seg unna". Ifølge NRK ble truslene sporet til en telefonboks, uten at det er klart hvem som sto bak.

– Man kan ikke ha det sånn i en kommune. Folk er livredde for å stå fram i frykt for represalier, sier Oddbjørn Nilsen til NRK.

Familien ble igjen
Mens Nilsen valgte å bli i Kvalsund, som ligger mellom Alta og Hammerfest, ble familien igjen i Tromsø på grunn av truslene, skriver NRK.

Det er spesielt to forhold som har gjort Nilsen upopulær i enkelte kretser: han stilte spørsmål rundt Kvalsund næringsselskap, hvor kommunen er eier. I tillegg sørget han for å si opp en kai-avtale med et lokalt selskap, en avtale hvor kommunen ikke tjente en krone på driften, ifølge NRK.

SV anmelder saken
Nåværende ordfører Ragnar Olsen (Ap) vil overfor NRK ikke kommentere hvorvidt noen i kommunen har profittert på avtalene. Han er erklært inhabil, som tidligere styreleder i Kvalsund næringsselskap.

Han var ifølge NRK også inhabil da kommunestyret behandlet en kritisk revisjonsrapport fra Ernst & Young, som viste til at tidligere rådmann Geir Nesse hadde behandlet fakturaer for 1,1 millioner kroner - knyttet til Kvalsund Næringspark, der han selv var daglig leder. Arbeiderpartiet stemte da ned SVs forslag om å anmelde saken.

Nå velger SV å anmelde saken på egen hånd.

– Vi ønsker å se om det kan være snakk om korrupsjon, og vi ser det som veldig alvorlig dersom kommunens innbyggere har fått en regning på noe de ikke skulle ha fått regning på, sier Yngve Nilsen, SV-politiker i Kvalsund til NRK.

http://www.nordlys.no/nyheter/article6424321.ece
Informanten
 

Gå til Lokalpolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron