Grunnloven skaper EU-trøbbel

Det AP har vært mest opptatt av, jo å innføre fandens prinsipper, les USSROMA i Norge. Jesuittparagrafen som var satt inn som en stopper i Norges Grunnlov, ble fjernet av forræderne i 1956. AP har ansvaret for ødeleggelsen av nasjonen, siden- både før og etter 2. verdenskrig.

Grunnloven skaper EU-trøbbel

UNREAD_POST BmOnline » Ons Nov 03, 2010 2:22 pm

Grunnloven skaper EU-trøbbel

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks ... 798888.ece

Publisert: 29.05.2004


Det er ikke hjemmel for å bruke Grunnlovens paragraf 93, slik Høyre og Arbeiderpartiet vil, for å melde Norge inn i EU, slår jusprofessor fast. Nå vurderer Høyre og Ap. å legge inn hasteforslag til grunnlovsendring


AV ROBERT GJERDE


Professor Hans Petter Graver, en av Norges fremste eksperter i statsrett og EU-rett, mener de omfattende endringene som har skjedd i EU, gjør Grunnlovens paragraf 93 uegnet til å melde Norge inn i EU. Paragraf 93 tillater overføring av suverenitet kun på et "sagligt begrænset Omraade". Ifølge Graver kan ikke EU-samarbeidet lenger defineres som et saklig begrenset område. Innføringen av ØMU er et av flere områder der dagens EU er langt mer omfattende enn gårsdagens EU. - En innmeldelse på et "saklig begrenset område" vil være i direkte strid med de forpliktelser som Norge inngår med EU om et medlemskap.

Hvis politikerne likevel gjør det, risikerer Norge endeløse rettsprosesser om hvem som har kompetanse på de ulike områder, Norge eller EU, mener Graver. - Norge risikerer da at Høyesterett i ulike saker kan sette foten ned og konkludere med at nasjonal rett har forrang foran EU-rett. Det vil skaper en latent fare for konflikter og spenninger mellom EU og Norge. Jeg vil tro nei-siden relativt raskt vil bringe en sak inn for norske domstoler, hvis dagens paragraf 93 benyttes, sier Graver. Høyre-leder Erna Solberg sier til Aftenposten at hun tar innspillet fra professor Hans Petter Graver alvorlig. - Vi vil vurdere om vi skal fremme et endringsforslag, sier hun. Men da har Solberg dårlig tid, hvis hun ønsker norsk EU-medlemskap i løpet av neste stortingsperiode.

Reglene for å endre Grunnloven krever at forslaget må leveres inn i ett storting før det kan vedtas i et nytt. Et endringsforslag må derfor leveres inn senest 30. september, hvis det skal kunne bli vedtatt i det nye stortinget etter valget neste år.Solberg sier hun ikke vil gå god for Gravers beskrivelse av dagens EU, men hun mener at EUs nye grunnlov, hvis den blir vedtatt, kan endre på forholdene. - Da vil det uansett være behov for å vurdere forholdet til den norske grunnloven på nytt, sier hun. Ap.-leder Jens Stoltenberg ønsket ikke å kommentere saken i går, men henviste til partiets fraksjonsleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Kjell Engebretsen.- Dette er en ny problemstilling. Men når en kapasitet som Graver sier dette, så må vi sette oss ned og se nærmere på det. Jeg vil ikke forskuttere noen ting, men jeg ser ikke bort fra at vi vil legge frem et endringsforslag. Ikke minst for å ha ryddighet, sier Engebretsen.Sp.-leder Åslaug Haga er enig med Graver i at paragraf 93 er uegnet.-

Den nye EU-grunnloven gir EUs organer myndighet på svært mange områder på bekostning av medlemslandene. Nasjonale lover må vike i forhold til ny EU-lovgivning, og Høyesterett vil ikke lenger dømme i siste instans. Alt dette umuliggjør bruk av paragraf 93, sier Haga. I Danmark og Tyskland ble deler av Maastricht-traktaten bragt inn for nasjonale domstoler, med påstand om at den stred mot landenes grunnlover.- Danmark har en lignende bestemmelse som vår paragraf 93. På bakgrunn av den slo dansk høyesterett fast at det er grenser for myndighetsoverføring til EU, og at det er danske domstoler som kontrollerer den, at dansk lov har forrang for EU. Dansk høyesterett kom til at Maastricht-traktaten kom inn under den grensen. Men avgjørelsen betyr at danske domstoler til enhver tid kan gå inn og vurdere EU-lovgivning, hvis noen danske borgere ønsker det, sier Graver. Graver foreslår to utveier hvis Høyre, Ap. eller andre partier vil fremme endringsforslag. - Enten kan ordene "sagligt begrænset Omraade" strykes. Eventuelt så kan man lage en helt ny bestemmelse i Grunnloven om EU-medlemskap og de konsekvenser et medlemskap fører til, slik f. eks. Irland har gjort, sier Graver.
Brukerens avatar
BmOnline
Admin
 
Innlegg: 2597
Registrert: Ons Nov 05, 2008 2:44 pm
Bosted: Norge, som kunne vært det vakreste sted på jord
Norsk er best: 0

Re: Grunnloven skaper EU-trøbbel

UNREAD_POST Informanten » Tir Jun 07, 2011 10:31 am

Innledningsvis bør sies at mer og mer tyder på at det er sterke krefter i og utenfor Stortinget som ikke respekterer Grunnlovens forbud mot suverenitetsavståelse og at folket har sagt nei flere ganger til å tre inn i Den Europeiske Union. Galluptallene viser et stort flertall for Nei til EU. Vår Grunnlov forbyr det klart og entydig, men heller ikke den synes å være noe hinder for disse kreftene. Og man får i tillegg en sterk følelse av at man driver en bevisst nedbyggingspolitikk av vår beredskap - så vi i en eller annen givet krise nærmest skremmes inn i fellesskapet. Hele denne komplekse holdningen springer ut av at den kristne tenkningen om nasjonalstaten som Grunnloven bygger på - er forlatt.

Man skal heller ikke glemme at EØS-avtalen benyttes flittig til å bygge ned nasjonalstaten for at vi skal nærme oss et slags ”point of no return.” Som en høytstående byråkrat sa meg en gang: EU er så sterkt at ingen våger å angripe det og de har mat nok. Dermed skulle vi tydeligvis ikke trenge verken forsvar eller landbruk. Utviklingen går jo den veien! Det var da jeg begynte å ane dette - at jeg begynte å skrive om det og deretter opprettet www.Kommentar-Avisa.no med hovedhensikten: ”Gud er Gud for begge regimenter. Norge tilbake til evangelisk luthersk Grunnlovsgrunn.”

http://www.kommentar-avisa.no/Artikler- ... 1.2008.htm
Informanten
 

Vi ma gjore nada

UNREAD_POST ZetaVerhake » Tor Apr 28, 2016 5:33 pm

det jeg var ute etter, takk


Sist flyttet til topp av BmOnline den Tor Apr 28, 2016 5:33 pm
ZetaVerhake
 


Gå til Arbeiderpartiet

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron