BmOnline politiske forum

 

Alt for Norge

[IMAGE]

Ulovlig kopiering av kort og salg av piratdecodere.

I 1991 ble det ny giv på fronten hvor det gjalt å kode signaler over satellitt. Som mange kjenner til -var det i Norge en utstrakt piratvirksomhet å omsette ulovlige decodere til FILMNET channel. Det var fritt fram for alle å kjøpe seg PAL -decodere. Den gangen var det enkelt å ta inn fordi det bare var vertikal og horisontal synken som var endret. Så det kom "bosker" på markedet som man puttet et signal inn og ut kom det et bilde uansett hva man puttet inn. Det var greier. På Pal tunere ble det også etterhvert lagd spesielle inn og utganger (loops) for decodere, med en extra knapp som kunne aktivisere akkurat den kanalen du så på, slik at raw video signalet ble sendt til decoderen og derfra tilbake til tuneren og man fikk inn bildet for ønsket kanal.

Siste versjon av pal tunere hadde denne meget "gode" løsningen. Men ingen tunere hadde ferdig innebygde decodere. Men FILMNET var selvfølgelig ikke fornøyd med disse tilstandene, de tapte millioner i året på piratvirksomheten. Men i 1993 kom det noe spillenytt på markedet som skulle sikre at de codede sendingene ikke ble sett av andre enn de som hadde betalt for produktet. FILMNET er jo viden kjent for sine porno sendinger fra kl 24.00, night club. Nå ble det sverget til at piratenes gulltid var forbi og det skulle bli andre boller, noe det ble. I møtet med FILMNET den gangen (MRS) var det til stede ca 30 Filmnet forhandlere. Siste skrik var da EUROCRYPT -en digital decoder med kort leser. Det nye var at man nå kunne ha kort for de forskjellige kanalene man ville se. VIASAT sine kanaler. FILMNET osv. Men også her fikk man se at piratene solgte kodede kort hvor de hentet kodene fra INTERNETT når det trengtes oppgraderinger av kortet.

Flere tusen piratkort er solgt og nå skjelver leverandrørene av disse kortene i buksene. Noe de selvsagt har god grunn til.

 

MRS Mortensen Radioservice

Bjørgulf Mortensen

Parabol, TV og radiosignalkontroll utføres, kontakt: 412 39887.
Feilsøking
TV-Radio
Pc- konfigurering -epost innstillinger, virusforebyggende tiltak.
Tantec Norge AS
, Mangeårig samarbeidspartner

Debattforum
Les eller skriv i gjesteboken.

Se hva Arbeiderpartiregjeringen gjorde med Synnøve.

Fedrelandet BmOnline's,16.11.1998


BmOnline dokumentoversikt
BmOnline Arkiv.
Folkeaksjonen mot EU medlemskap
Den gamle gjesteboken på SOl, som ble slettet.
OSLO volden øker.
Kriminelle innvandrere, ut med dem!
SULITJELMA BERGVERK, en styrt nedleggelse.
Sosialistenes 10 bud om moral: RV,SV,AkP,AuF,AP, LO
AP har skapt enda større skille ved å særbehandle innvandrerne!!
Brevet til statsminister Gro H. Brundtland. Les det utrolige fattige svaret fra Gro!
[IMAGE]
Design: Bjørgulf Mortensen
Gjengivelse kun tillatt ved henvisning til kilden, øvrig bruk ved henvendelse til BMO.
Lov om opphavsrett